Ce codecuri video folosim?
(Last Updated On: 26 iunie 2013)

Aproape toti ne-am lovit macar odata de problema codecurilor video si nu putini au fost ce care au vrut sa stie care dintre codecuri e mai potrivit, asa ca m-am gandit sa va ofer cateva variante, urmand ca voi sa decideti care vi se potriveste cel mai bine. Trebuie sa precizez ca acesta nu este un top, ci doar o insiruire absolut intamplare.

1. XP Codec Pack


 

 

Functioneaza pe sistemele de operare Windows 2000/XP/2003/Vista.

XP Codec Pack este unul dintre cele mai complete pachete cu codec-uri care permite utilizatorului sa ruleze majoritatea formatelor video si audio. Pachetul contine player-ul Media Player Classic.

XP Codec Pack mai contine: AC3Filter 1.51a, AVI Splitte, CDXA Reader, CoreAAC (AAC DirectShow Decoder), CoreFlac Decoder, FFDShow MPEG-4 Video Decoder, GPL MPEG-1/2 Decoder, Matroska Splitter, Media Player Classic, OggSplitter/CoreVorbis, RadLight APE Filter, RadLight MPC Filter, RadLight OFR Filter, RealMedia Splitter, RadLight TTA Filter, The Codec Detective, VSFilter (DirectVobSub).

Programul poate fi descarcat: http://www.xpcodecpack.com/download

 

2. ACE Mega CoDecS Pack


ace mega codecs pack

Este unul dintre cele mai folosite codecuri, asta si pentru caeste gratuit ai cuprinde de fapt o colectie de codecuri care pot face fata cu brio aproape oricarui format audio-video. E foarte important de stiut ca momentan acest codec nu ruleaza pe Windows 7. De asemenea, maitrebuie de mentionat ca prin multitudinea de codecuri veti gasi si cateva programe ce permit editarea video.

Programul poate fi descarcat de la adresa: http://www.free-codecs.com/ACE_Mega_CoDecS_Pack_download.htm


3. Codec Pack All in 1



O colectie de codecuri cu care puteti rula majoritatea filmelor DivX.
Pachetul contine: DivX, XviD Codec, XviD-FFDShow, MPEG2, G400, DVobSub, OGG Vorbis, AC3, Morgan Multimedia Stream Switcher. Pachetul poate fi instalat pe sistemele de operara Windows 2000/XP/2003/Vista. Aceasta colectie de codecuri nu este una foarte mare, insa ofera suport pentru majoritatea formatelor pe care le folosesti un utilizator obisnuit.

Programul poate fi gasi la adresa: http://www.free-codecs.com/download/Codec_Pack_All_in_1.htm

 

4. K-LITE CODEC

 

Este codecul pe care il folosesc in mod uzual si care momentan ma multumeste, el acoperind o plaja foarte mare de formate, inclusiv mai nou aparutul format Matroska (.mkv). Poate fi gasit in patru variante: Basic, Standard, Full si Mega. Pentru utilizatorii obisnuiti este recomandat varianta Standard. Este usor de instalat, dar si de dezinstalat, consuma putine resurse si este compatibil cu toate sistemele de operare Microsoft Windows.

Programul poate fi descarcate de la adresa: http://codecguide.com/

Sa auzim doar de bine!

 

5 thoughts on “Ce codecuri video folosim?”
  1. Eu unul nu mai folosesc codecuri de foarte mult timp si nici nu voi mai folosi atat timp cat sunt programe gen:
    VLC, KMPlayer, Splash Lite etc.

    Nu le mai vad rostul la aceste codecuri, cred ca numai Windows Media Player si Winamp se mai folosesc de codecuri.

  2. E alegerea ta, insa cred ca mai exista multi care folosesc programe care necesita instalarea unor astfel de codecuri. Si nu cred ca sunt putini, pentru ca altfel nu le-ar conveni producatorilor de astfel de codecuri sa scoata noi si noi versiuni.
    Mersi oricum pentru comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.