Cum faci update de drivere in Windows XP!

(Actualizat pe: 10 iunie 2013)

Am sa incep saptamana cu cateva setari ale sistemului de operare Windows XP, setari ce mi-au fost solicitate de Cosmin, in urma unui email. El dorea sa afle cu face update la drivere si de asemenea cum scapa de efectele vizuale, banuiesc pentru a economisi din resursele calculatorului.

3

Aceste setari sunt simple insa de multe ori necesare atunci cand simti ca calculatorul tau da semne de oboseala sau cand ai instalat aplicatii noi care nu ruleaza asa cum iti doresti. In general pentru update de drivere recomand sa se mearga pe pagina producatorului placii de baza si de acolo sa se aleaga cele mai noi drivere. Acelassi lucru il puteti face si pentru celelalte componente ale calculatorului: placa video, placa de sunet, placa de retea, etc …

Pentru cei care nu vor sa se complice putem lasa ca update de driverul sa il faca sistemul de operare prin serviciu Windows Update. Pentru aceasta va trebui sa urmam cativa pasi simpli.

1. Click dreapta pe iconita My Computer si se alege optiunea Properties.

2. In fereastra nou deschisa se alege tabul Automatic Updates.

3. Urmatorul pas pe care eu il recomand este sa bifati optiunea „Download updates for me, but let me choose to install them”. Aceasta optiune spune sistemului de operare sa downloadeze ultimile update-uri, dar voi veti fi cei care veti alege care update-uri le veti instala pe calculatorul vostru. In felul acesta aveti un control asupra procesului de update.

4. La sfarsit nu va ramane decat sa instalati driverele dorite proces care e simplu si intuitiv.

Această prezentare necesită JavaScript.

Pentru diminuarea efectelor vizuale in cazul Windows XP, va trebui sa urmati cativa pasi simpli.

1. Click dreapta pe iconita My Computer si se alege optiunea Properties.

2. In fereastra nou deschisa se alege tabul Advanced.

3. Se da click pe butonul Settings aferent optiunii Performance.

4. In noua fereastra se bifeaza Adjust for beste performance, dar eu recomand sa se bifeze ultimile 3 optiuni din lista pentru a pastra totusi sistemul de operare i imagine diferita fata de cele dinaintea lui.

5. Se da click pe OK si …. cam atat.

Această prezentare necesită JavaScript.

Sper sa va fie de folos, mai ales lui Cosmin pe care il astept cu un comentariu in care sa ne spuna daca e sau nu multmit de aceste setari.

Sa auzim doar de bine!

2 Comentarii
 1. Răspunde
  cosmin 10 iunie 2013 at 19:53

  Iti multumesc pentru ajutor….esti un om de nota 10…respect din partea mea

  • Răspunde
   Ionel Zlate 10 iunie 2013 at 20:01

   Nu ai pentru ce. Te mai astept pe aici.

Lasă un răspuns

Poti primi de la mine un singur email pe saptamana cu tot ceea ce e nou pe blog! Zic eu ca se merita efortul de a ne lasa adresa ta de email! Te poti dezabona oricand doresti!

Aceste informatii nu vor fi instrainate unei terte persoane!

Salut. Ma bucur ca ai ales blogul meu. Daca vrei sa primesti odata pe saptamana un email cu noutatile, lasa-mi adresa ta de email mai jos. Te poti dezabona oricand doresti!

Aceste informatii nu vor fi instrainate unei terte persoane!