Cum remediem eroarea Cyclic Redundancy Check!

(Last Updated On: 6 septembrie 2016)

Eroarea Cyclic Redundancy Check, este o eroare specifica in general hard-disk-urilor sau unitatilor optice. Ea poate aparea atunci cand dorim sa transferam fisiere de pe hard-disk sau CD/DVD iar hard-disk-ul are erori la citirea datelor sau aveti de-a face cu un cd/dvd care nu a fost inscriptionat corect. De asemenea Cyclic Redundancy Check mai poate aparea si din cauza problemelor generate de sursa de curent a calculatorului sau chiar a defectarii unitatii optice.

cyclic-redundancy-check

Iata cum putem remedia eroarea:

 1. Deschidem My Computer si dam click drepata pe partitia in care ne-a aparut eroarea.
 2. Alegem tab-ul Tools si acolo dam click pe butonul Check Now.
 3. Bifam ambele optiuni din noua fereastra deschisa si dam OK.

Dupa ce se termina operatiunea de verificare a hard-dik-ului, va trebuiti sa dati restart si sa verificati daca Cyclic Redundancy Check va mai apare atunci cand lucrati pe partitia care va facut probleme.

Exista si cazuri cand nu puteti rula utilitarul de verificare a erorilor hard-diskului asa cum v-am aratat mai sus. In acest caz va trebui sa o faceti din fereastra de command prompt.

 1. Urmati calea C:/Windows/system32 cautati fisierul cmd.exe, dati click dreapta si alege Run as administrator.
 2. Va apare o noua fereastra unde va trebui sa scrieti comanda „chkdsk f: /f /r (inlocuiti f cu litera partitie voastre si scrieti comanda fara ghilimele).
 3. Dupa ce a avut loc verificarea de rigoare, introduceti in aceeasi fereastra comanda „diskpart”.
 4. Va trebui sa introduceti apoi comanda „rescan”, moment in care calculatorul va verifica si va adauga daca e cazul noile partitii.
 5. Acum ar trebui sa verificati din nou daca eroarea Cyclic Redundancy Check a disparut.

Daca eroarea Cyclic Redundancy Check va mai apare si dupa aceste operatiuni e cazul sa verificati din punct de vedere hardware calulatorul vostru. Si aici ma refer in primul rand la sursa de alimentare si apoi la hard-disk-ul calculatorului.

In cazul in care eroare Cyclic Redundancy Check va apare atunci cand incercati sa copiati anumite informatii de pe un CD/DVD atunci e cazul sa verificati daca CD/DVD-ul a fost inscriptionat corect, daca suprafata acestuia nu prezinta zagarieturi si la sfarsit daca nu cumva unitatea voastra optica e defecta.

Sa auzim doar de bine!

Comments

 1. By Alin

  Răspunde

  • By Ionel Zlate

   Răspunde

 2. By mihai

  Răspunde

 3. By Marian

  Răspunde

  • By Ionel Zlate

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.