Cum rezolvam problemele cu sunetul la computer!

0

 

Una din problemele cu adevarate stresante si peste care nu prea poti trece cu vederea este lipsa sunetului in cazul unui computer. Cauzele care pot provoca o astfel de eroare sunt cateva si voi incerca sa vi le enumar pe cateva si sa va ajut sa rezolvati singuri problema.

1. Setari gresite ale sotfware-ul ce raspunde de sunet.

2. Lipsa sau deteriorarea driverelor de sunet.

3. Probleme de compatibilitate dintre hardware.

4. Placa de sunet defecta sau lipsa.

Si acum sa incep cu … inceputul.

1. Setari gresite ale software-ul dedicat sunetului.

Verificati mai intai daca in zona de notificare a taskbar-ului (in coltul din dreapta jos) aveti pictograma  . Daca pictograma lipseste urmati urmatorii pasi:

WINDOWS XP

1. Deschideti „Control Panel” si mergeti la „Sounds and Audio Devices”.

2. Verificati ca casuta din dreptul „Place volume icon in the taskbar” sa fie bifata.

a) daca este bifata sariti peste urmatorii pasi.

b) daca nu este bifata, bifati-o, confirmati actiunea dand click pe „OK” si inchideti aceasta fereastra precum si fereastra „Control Panel”.

3. Verificati din nou aparitia iconitei in zona de notificare si daca aceasta exista verificati nivelul volumului sunetului.

 

Windows 7

2. Lipsa sau deteriorarea driverelor de sunet.

Pentru a verifica daca aveti corect instalata placa de sunet, dati click dreapta pe iconita „My computer”, alegeti „Manage” iar in fereastra nou deschisa dati click pe „Device Manager”. Verificati daca exista vreun conflict intre dispozitivele instalate in computerul vostru. Acest lucru il puteti detecta usor deoarece conflictele sunt semnalate cu ajutorul unui semn de intrebare sau de exclamare.

In cazul in care exista un asemenea conflict, cel mai simplu lucru pe care il puteti face este sa dati click dreapta pe dispozitiv si sa alegeti „Uninstall”. Dupa care reporniti computerul, moment in care sistemul de operare va semnala existenta unui nou dispozitiv si va va indruma sa reinstalati driverul necesar. In cazul Windows 7 exista si posibilitatea unui update al sistemului de operare.

 

3. Probleme de compatibilitate intre dispozitive.

E posibil ca pe langa sau in locul placii de sunet sa apara alte dispozitive ce sunt interpretate de computer ca placi de sunet. De obicei acest lucru se intampla atunci cand sunt schimbate sau adaugate placi de sunet dar nu sunt dezinstalate si driverele corespunzatoare lor. Pentru a rezolva problema identificati exact dispozitivele care induc computerul in eroare, scoateti-le din computer si dati restart.

 

4. Placa de sunet lipsa sau defecta.

Daca ati incercat toate cele mai sus si tot nu aveti sunet la computer aproape sigur aveti probleme cu placa de sunet. Acum, exista doua posibilitati si anume:

a) placa voastra de sunet sa fie on-board, moment in care singura solutie este sa achizitionati o placa de sunet dedicata, sa o instalati in computerul vostru si sa nu uitati sa mergeti in BIOS sa anulati placa audio on-board.

b) daca aveti deja placa de sunet dedicata, solutia e clar inlocuirea acesteia.

Acestea fiind zise, sper ca m-am facut inteles si ca v-am ajutat sa va rezolvati problema. Asta cu conditia ca boxele voastre sa nu fie defecte si sa fie alimentate la o priza. 🙂

 

Sa auzim doar de bine!

Sunt si aici

Ionel Zlate

Salut. Ma numesc Ionel Zlate, sunt din Galati si am absolvit candva o facultate de calculatoare. Nu imi mai aduc aminte cand :). Blogul l-am creat acum cativa ani pentru ca era cool, insa intre timp devenit un hobby caruia ii ofer ceva timp , cand am chef si ceva a spune. Pe voi va invit sa va lasati impresiile oricare ar fi ele, atat timp cat aveti un limbaj civilizat.
Sunt si aici
3 Comentarii
 1. Răspunde
  stefan 12 noiembrie 2012 at 17:05

  salut,

  am si eu o mare problema , am instalat pe desktop si windowes 7 si windows 8 , atunci cand folosesc google chrome pentru a vdea videoclipuri pe youtube nu se aude nimic , daca vreau sa folosesc skype iar nu se aude nimic

  tin sa mentionez ca daca vreau sa vad un videoclip pe youtube dar cu browserul internet explorer se aude si chiar foarte bine
  iar daca vreau sa vorbesc pe yahoo messenger cu cineva merge iarasi bine

  care credeti ca ar fi problema pentru lipsa sunetului?

  multumesc !

  • Răspunde
   admin 17 noiembrie 2012 at 01:30

   mai mult ca sigur e o problema de driver. incearca sa dezinstalezi actualul driver si lasa sistemul de operare sa-si faca un update.

   sa auzim doar de bine!

   • Răspunde
    stefan 20 noiembrie 2012 at 07:44

    salut

    am incercat toate driverele posibile
    si daca ar fi din driver nu s-ar auzi nici in internet explorer si nici in winamp, in orice program video sau de muzica merge

    merci!

Lasă un răspuns

Close
Daca vrei să primești pe Facebook știri atunci cand scriu pe blog, dă un LIKE
Iti multumim pentru suportul tau!