Cum rezolvam problemele cu sunetul la computer!

(Last Updated On: 6 mai 2017)

Cauze si solutii atunci cand aveti probleme cu sunetul la calculator!

Una din problemele cu adevarate stresante si peste care nu prea poti trece cu vederea este lipsa sunetului in cazul unui computer. Cauzele care pot provoca o astfel de eroare sunt cateva si voi incerca sa vi le enumar pe cateva si sa va ajut sa rezolvati singuri problema.

1. Setari gresite ale sotfware-ul ce raspunde de sunet.

2. Lipsa sau deteriorarea driverelor de sunet.

3. Probleme de compatibilitate dintre hardware.

4. Placa de sunet defecta sau lipsa.

Si acum sa incep cu … inceputul.

1. Setari gresite ale software-ul dedicat sunetului.

Verificati mai intai daca in zona de notificare a taskbar-ului (in coltul din dreapta jos) aveti pictograma  . Daca pictograma lipseste urmati urmatorii pasi:

WINDOWS XP

1. Deschideti „Control Panel” si mergeti la „Sounds and Audio Devices„.

2. Verificati ca casuta din dreptul „Place volume icon in the taskbar” sa fie bifata.

a) daca este bifata sariti peste urmatorii pasi.

b) daca nu este bifata, bifati-o, confirmati actiunea dand click pe „OK” si inchideti aceasta fereastra precum si fereastra „Control Panel„.

3. Verificati din nou aparitia iconitei in zona de notificare si daca aceasta exista verificati nivelul volumului sunetului.

 

Windows 7

2. Lipsa sau deteriorarea driverelor de sunet.

Pentru a verifica daca aveti corect instalata placa de sunet, dati click dreapta pe iconita „My computer„, alegeti „Manage” iar in fereastra nou deschisa dati click pe „Device Manager„. Verificati daca exista vreun conflict intre dispozitivele instalate in computerul vostru. Acest lucru il puteti detecta usor deoarece conflictele sunt semnalate cu ajutorul unui semn de intrebare sau de exclamare.

In cazul in care exista un asemenea conflict, cel mai simplu lucru pe care il puteti face este sa dati click dreapta pe dispozitiv si sa alegeti „Uninstall„. Dupa care reporniti computerul, moment in care sistemul de operare va semnala existenta unui nou dispozitiv si va va indruma sa reinstalati driverul necesar. In cazul Windows 7 exista si posibilitatea unui update al sistemului de operare.

 

3. Probleme de compatibilitate intre dispozitive.

E posibil ca pe langa sau in locul placii de sunet sa apara alte dispozitive ce sunt interpretate de computer ca placi de sunet. De obicei acest lucru se intampla atunci cand sunt schimbate sau adaugate placi de sunet dar nu sunt dezinstalate si driverele corespunzatoare lor. Pentru a rezolva problema identificati exact dispozitivele care induc computerul in eroare, scoateti-le din computer si dati restart.

 

4. Placa de sunet lipsa sau defecta.

Daca ati incercat toate cele mai sus si tot nu aveti sunet la computer aproape sigur aveti probleme cu placa de sunet. Acum, exista doua posibilitati si anume:

a) placa voastra de sunet sa fie on-board, moment in care singura solutie este sa achizitionati o placa de sunet dedicata, sa o instalati in computerul vostru si sa nu uitati sa mergeti in BIOS sa anulati placa audio on-board.

b) daca aveti deja placa de sunet dedicata, solutia e clar inlocuirea acesteia.

Acestea fiind zise, sper ca m-am facut inteles si ca v-am ajutat sa va rezolvati problema. Asta cu conditia ca boxele voastre sa nu fie defecte si sa fie alimentate la o priza. 🙂

 

Sa auzim doar de bine!

Comments

 1. By stefan

  Răspunde

  • By admin

   Răspunde

   • By stefan

    Răspunde

 2. By Stefania

  Răspunde

  • By Ionel Zlate

   Răspunde

 3. By Rad Robert

  Răspunde

  • By Ionel Zlate

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.