De ce functioneaza lent computerul meu? Part. a III-a.

(Actualizat pe: 7 mai 2017)

Continuam azi cu ultima parte in care va prezint cateva motive care pot duce la functionarea mai greoaie a computerului vostru.

  1. Computerul se supraincalzeste.

Asigurati-va ca temperatura computerului vostru nu este foarte ridicata, pentru ca asa cum cu totii stim un computer supraincalzit are performante mult diminuate. Exista chiar unele procesoare, care atunci cand semnaleaza o crestere semnificativa, isi reduc viteza de lucru pentru a ajuta la compensarea problemelor legate de caldura.

computer supraincalzit

De ce functioneaza lent computerul meu?

Cauzele incalzirii computerului pot fi multiple unele dintre ele fiind temperatura incaperii in care se afla computerul, praful, murdaria, blocarea fantelor de evacuare a ventilatoarelor. De aceea trebuie sa va curatati in mod frecvent computerul, sa aveti coolerele unse in mod corespunzator si sa aveti grija sa nu va lipseasca pasta termoconductoare intre procesor si cooler.

  1. Hardware defect.

Daca dupa ce ati eliminat toate problemele enumerate mai sus si calculatorul se misca tot greu atunci va trebui sa va ganditi ca aveti un harware defect. Cand vorbim de hardware ar trebui sa verificati in primul rand sursa de tensiune, memoria RAM si hard disk-ul. Nu am zis aici nimic de procesor si placa de baza pentru ca de obicei acestea se defecteaza mai greu si atunci cand se intampla computerul nu doar ca functioneaza greu ci numai functioneaza deloc. Despre modul cum puteti testa diferite componente ale computerului voi scrie cu alta ocazie, in cazul in care vor exista solicitari.

Sa auzim doar de bine!

Vom fi bucuroși să auzim opinia ta

Lasă un răspuns

Poti primi de la mine un singur email pe saptamana cu tot ceea ce e nou pe blog! Zic eu ca se merita efortul de a ne lasa adresa ta de email! Te poti dezabona oricand doresti!

Aceste informatii nu vor fi instrainate unei terte persoane!

Salut. Ma bucur ca ai ales blogul meu. Daca vrei sa primesti odata pe saptamana un email cu noutatile, lasa-mi adresa ta de email mai jos. Te poti dezabona oricand doresti!

Aceste informatii nu vor fi instrainate unei terte persoane!