De ce functioneaza lent computerul meu? Part. II

(Last Updated On: 30 septembrie 2012)

Asa cum am promis revin cu o continuare a postului „De ce functioneaza lent computerul meu” si voi continua sa va prezint cateva din cauzele ce poate genera o astfel de intrebare.

1. Fisere corupte.

Asa cum probabil v-ati dat seama, e vorba de fisierele de sistem care uneori se deterioreaza si desi nu produc erori fatale ne ingreuneaza destul de mult lucru cu computerul din dotare.

Motivele pentru care apar aceste fisere corupte sunt diverse, insa printre cele mai des intalnite sunt suprascrierea acestor fisiere de catre softuri instalate de utilizator pe computer, softuri ce au obiceiul uneori sa inlocuiasca fisierele originale ale sistemului de operare cu propriul fisier.

Un alt motiv care provoaca coruperea fisierelor, este cel datorat fluctuatiilor de curent generate de sursa de curent, pe care multi dintre voi nu prea o baga in seama insa este de multe ori cea care ne creaza cele mai multe probleme.

 

De ce functioneaza lent computerul?

 

2. Sistem de operare invechit sau drivere invechite.

Aici am sa va sfatuiesc sa tineti cont de una din vorbele ce umbla din popor si anume: „e bine sa faci ce spune popa si nu ce face popa”. :D. De ce? Pai teoretic toti utilizatorii ar trebui sa isi faca periodic un update al sistemului de operare, asta pentru ca desi toti avem pretentia sa instalam cele mai noi programe aparute pe piata, nu ne gandim deloc la sistemul de operare (Windows) cel care e obligat sa conlucreze cu toate aceste programe.

Acum, eu trebuie sa fiu sincer si sa va zic ca nu prea agreez acest update pentru ca din experienta dupa fiecare update ceva incepe sa dea rateuri. Ba uneori ramai fara sunet, ba subtitrarea de la fime nu mai apare, ba ultimul joc instalat merge mai greu, ori imprimanta nu mai comunica cu computerul si as mai putea continua.

Sfatul meu este sa faceti aceste update doar daca pricepeti ce si cum updatati sau sa apelati la ajutorul cuiva care se lauda ca se pricepe. :d.

Despre drivere e exact aceeasi poveste, in sensul ca exista posibilitatea sa instalati un driver nou pentru un hardware de pe computerul vostru si sa aveti neplacuta surpriza sa nu va mai functioneze respectivul hardware. Asta nu inseamna ca nu va sfatuiesc sa faceti update la drivere, insa mai inainte e bine sa faceti un backup al driverelor cu care va functioneaza hardware-ul cu pricina.

Cam atat pe azi, urmeaza sa revin si cu ultimele doua cauze din postul initial. Ca de obicei va invit sa comentati, sa ma contraziceti sau sa sa ma completati. Saaaauuuu ….. 😀

Comments

  1. By Mihai Cimpoca

    Răspunde

    • By admin

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.