UE obliga statul roman sa miscoreze taxa de prima inmatriculare!

(Last Updated On: 17 aprilie 2011)

Un sibian e pe cale sa oblige statul roman sa micsoreze taxa de prima inamtriculare auto. Despre aceasta taxa mai toti am auzit si ne-am dat cu parerea despre cat de oportuna e o astfel de taxa sau despre cat de legala este ea. Exista unii care nu doar sporavaiesc, ci se iau cu statul la harta.

Dupa ce un sibian a dat statul in judecata solicitand sa i se restitue taxa de prima inmatriculare, pentru ca zicea el la momentul respectiv, aceasta taxa discrimineaza vehiculele importate din alte state membre UE in favoare celor autohtone, Tribunal din Sibiu s-a adresat Curtii Europene de Justitie ca sa-i lamureasca cam cu sta treaba. Ori baietii aia destepti de pe la UE nu au stat prea mult pe ganduri si ieri au emis o hotarare prin care au stabilit ca desi e corect calculata, taxa e totusi prea mare si intr-adevar este un motiv de discrimanare.

Pai era la mintea oricui ca e prea mare daca uneori ajungeai sa dai o treime din valoarea masinii pe taxa de prima inmatriculare, numai ca am avut nevoie ca UE ca satraga de urechi pentru a realiza acest lucru. Acum trebuie sa recunoastem ca exista si un oarecare interes din partea tarilor din vest, pentru ca noi ii cam ajutam sa scape de rablele lor, in unele cazuri. Adevarul e undeva la mijloc si pana la urma nici ei nu contesta existenta taxei, ci doar valoarea ei.

Sa vedem acum ce masuri vor lua ce pe prin ministere si cum vor intelege ei sa aplica aceasta hotarare a Curtii Europene de Justitie, in conditiile in care in bugetul pe anul ei au luat in considerare si aceasta taxa. In plus, sigur se vor mai gasi de acum multi romani care sa conteste repsectiva taxa si carora le va trebui returnata o parte din banii. Pentru cei interesati gasiti jotararea tradusa in romana aici, cauza C-402/09.

Sa auzim doar de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.