Windows 7 – Cum scapati de lacatele de pe foldere!

(Last Updated On: 28 aprilie 2014)

Pentru ca acum ceva timp cineva m-a rugat sa abordez acest subiect iar eu i-am promis ca voi face acest lucru, va voi arata in continuare cum sa scapati de lacatele de pe foldere, in cazul sistemului de operare Windows 7. Mai intai ar trebui sa stiti ca acel lacat apare pe folder in cazul in care ati avut setate optiuni de sharing sau de securitate de care e posibil sa nu va mai aduceti aminte sau de care sa nu stiti. Rolul acelui lacata este de proteja folderul de un utilizator obisnuit, accesul la folder fiindu-i permis doar userului cu drept de administrator pe acel computer.

Folder blocat

Pentru a elimina pictograma de blocare, trebuie sa schimbam setările de securitate de pe folder pentru a permite oricarui utilizator al computerului sa aiba macar dreptul sa deschida si sa citeasca ceea ce se afla in interiorul acelui folder. Pentru aceasta va trebui sa facem urmatorii pasi:

1. Deschidem mai intai Windows Explorer, mergem la folderul pe care dorim sa il deblocam si dam click dreapta pe acesta.

2. Alegem din meniul contextual optiunea Properties.

Properties

3. In fereastra nou deschisa alegem tabul Security.

Security

4. Aici gasim o lista de grupuri si utilizatori care au acces la folder, fiecare grup avand atribuite drepturi specifice. Noi va trebui sa adaugam un nou grup de utilizatori. Pentru aceasta dam click pe butonul Edit, iar mai apoi in fereastra deschisa va trebui sa dam click pe butonul Add.

Grupuri utilizatori

5. In noua fereastra vom adauga in partea de jos un nou grup Users, optional acesta putand fi precedat de numele computerului. Dupa ce dam OK, noul grup de utilizatori ar trebui sa apara acum in lista de grupuri si utilizatori care au acces la foder. Tot aici aveti posibilitate sa modificati permisiunile specifice pentru grupul nou format, de la minim (doar citire) pana la maxim.

Users

6. Dam OK pana ajungem din nou in Windows Explorer, unde vom observa ca a disparut lacatul de pe folder, facandu-l pe acesta vizibil pentru oricine acceseaza computerul.

Sper, ca de obicei, ca v-am fost folositor si va astept cu idei si sugestii pentru viitoarele articole.

Sa auzim doar de bine!

8 Comentarii
 1. Răspunde
  Viorel 23 aprilie 2014 at 21:43

  Multumesc frumos pentru acest articol, e posibil sa fi facut ceva sharing si imi apareau acele lacate pe foldere in win 7. Facand acele setari recomandate de tine vad ca imi dispar lacatele, ce e rau e ca trebuie luat fiecare folder in parte, iar daca avem ‘n’ foldere intr-unul trebuie procedat pentru fiecare folder in parte. Multumesc frumos pentru articol.

  • Răspunde
   Ionel Zlate 23 aprilie 2014 at 23:37

   Cu placere si ma bucur ca ti-am putut fi de folos.

 2. Răspunde
  Adorex 15 mai 2014 at 15:13

  Multumesc si eu pentru acest articol insa la mine nu functioneaza :((. Aiurea!!!

 3. Răspunde
  marian 4 august 2014 at 05:11

  Felicitari pentru articol. Chiar nu stiam cum sa scap de acel icon…

 4. Răspunde
  Marius 5 februarie 2015 at 06:39

  Multumesc! Functioneaza perfect (Windows 7, 32bit);

  • Răspunde
   Ionel Zlate 5 februarie 2015 at 19:33

   Ma bucur! Mia treci pe aici!

 5. Răspunde
  Alexa 6 octombrie 2015 at 00:05

  Cum pot ‘deparola’,sparge un folder (cu poze bănuiesc)care are parola? Te rog mult daca poti sa ma Ajuti.. Multumesc!

  • Răspunde
   Ionel Zlate 6 octombrie 2015 at 12:47

   Imi pare rau nu ma ocup cu asa ceva. Si parerea mea e ca daca cineva a vrut ca acel folder sa fie privat, asa a r trebui sa fie. 🙂

  Lasă un răspuns

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Arata ca apreciezi efortul nostru! Da LIKE paginii noastre de Facebook!