Windows 7 – Cum scapati de lacatele de pe foldere!

(Last Updated On: 28 aprilie 2014)

Pentru ca acum ceva timp cineva m-a rugat sa abordez acest subiect iar eu i-am promis ca voi face acest lucru, va voi arata in continuare cum sa scapati de lacatele de pe foldere, in cazul sistemului de operare Windows 7. Mai intai ar trebui sa stiti ca acel lacat apare pe folder in cazul in care ati avut setate optiuni de sharing sau de securitate de care e posibil sa nu va mai aduceti aminte sau de care sa nu stiti. Rolul acelui lacata este de proteja folderul de un utilizator obisnuit, accesul la folder fiindu-i permis doar userului cu drept de administrator pe acel computer.

Folder blocat

Pentru a elimina pictograma de blocare, trebuie sa schimbam setările de securitate de pe folder pentru a permite oricarui utilizator al computerului sa aiba macar dreptul sa deschida si sa citeasca ceea ce se afla in interiorul acelui folder. Pentru aceasta va trebui sa facem urmatorii pasi:

1. Deschidem mai intai Windows Explorer, mergem la folderul pe care dorim sa il deblocam si dam click dreapta pe acesta.

2. Alegem din meniul contextual optiunea Properties.

Properties

3. In fereastra nou deschisa alegem tabul Security.

Security

4. Aici gasim o lista de grupuri si utilizatori care au acces la folder, fiecare grup avand atribuite drepturi specifice. Noi va trebui sa adaugam un nou grup de utilizatori. Pentru aceasta dam click pe butonul Edit, iar mai apoi in fereastra deschisa va trebui sa dam click pe butonul Add.

Grupuri utilizatori

5. In noua fereastra vom adauga in partea de jos un nou grup Users, optional acesta putand fi precedat de numele computerului. Dupa ce dam OK, noul grup de utilizatori ar trebui sa apara acum in lista de grupuri si utilizatori care au acces la foder. Tot aici aveti posibilitate sa modificati permisiunile specifice pentru grupul nou format, de la minim (doar citire) pana la maxim.

Users

6. Dam OK pana ajungem din nou in Windows Explorer, unde vom observa ca a disparut lacatul de pe folder, facandu-l pe acesta vizibil pentru oricine acceseaza computerul.

Sper, ca de obicei, ca v-am fost folositor si va astept cu idei si sugestii pentru viitoarele articole.

Sa auzim doar de bine!

Comments

 1. By Viorel

  Răspunde

  • By Ionel Zlate

   Răspunde

 2. By Adorex

  Răspunde

 3. By marian

  Răspunde

 4. By Marius

  Răspunde

  • By Ionel Zlate

   Răspunde

 5. By Alexa

  Răspunde

  • By Ionel Zlate

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.