Windows 7 – Un mic truc pentru a avea un sistem de operare curat!
(Last Updated On: 28 martie 2014)

Aproape de fiecare data cand efectuam o operatiune pe calculator, acesta are nevoie de un loc unde sa plaseze pentru o perioada de timp niste date intermediare, fara ca noi sa fim constienti de lucrul acesta. E ca si cum te-ai duce le croitor si l-ai ruga sa iti faca un costum, iar el dupa ce iti ia masurile se duce undeva in spate unde tu nu il vezi, ia o bucata de stofa o taie cum stie el mai bine, lasa acolo resturile nefolositoare iar tie cand revine iti arata costumul gata facut. Sper ca m-am facut inteles.

Acelasi lucru face si sistemul de operare, in folderele temporare, asa ca daca vreti sa aveti un sistem de operare curat e bine sa intrati in aceste foldere si sa aruncati la gunoi tot ce gasiti acolo. Problema este ca toate sistemele de operare Windows nu tin la vedere aceste foldere, iar trucul pe care vreau sa vi-l prezint este cum sa gasiti aceste foldere si cum sa faceti ca din doi pasi si trei miscari sa va curatati computerul.

1. Primul pas ar fi sa creati in partitia C un folder pe care sa il denumiti Temporar.

2. Dati click pe Start si apoi click dreapta My computer.

3. Alegeti din meniul contextual optiunea Properties.

4. In fereastra nou deschisa dati click pe Advanced system settings.

5. In partea de jos a ferestrei gasiti optiunea Environment Variables.

6. Aici variabilele Temp si respectiv Tmp si editati adresa acestora adaugand in dreptul campului Variables urmatoare cale: C:\Temporar.

 

Incepand de acum toate fisierele temporare se vor strange in folderul nou creat de voi, astfel incat sa puteti curata si controla mai usor spatiu calculatorului stergand tot ceea ce se gaseste in interiorul acestui folder, dar mare atentie: NU STERGETI FOLDERUL CI DOAR CE ESTE IN INTERIORUL LUI!

Sper ca am fost destul de clar, insa daca aveti nelamuriri nu ezitati sa lasati un comentariu!

Sa auzim doar de bine!

2 thoughts on “Windows 7 – Un mic truc pentru a avea un sistem de operare curat!”
  1. Bravo, chiar e ceva util, eu intram prin alte modalitati sa ajung la Temp-ul userului ca sa curat acele „gunoaie”. Sper ca e vorba despre Temp-ul userului si nu de Temp-ul din Windows. Multumesc. Daca se poate as propune sa ne arati daca cumva se stie cum , deci cum scap de acele lacate puse pe foldere in win 7 profesional, nu de alta dar, cand dau cu ochii de ele ma deranjeaza vizual si nu in alt fel, vreo setare ca sa scap de lacatele pe toate folderele daca se poate si nu manual pentru fiecare, ca mi-ar lua zile intregi sa fac operatia pentru fiecare folder separat. Multumesc inca o data pentru tot.

    1. Zilele astea imi fac timp si am sa abordez si problema pusa de tine. Daca mai ai si alte idei nu ezita sa le expui in comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.