Ieri am citit ca in Franta autoritatile au efectuat prima deconectare a unui client din cauza folosirii programelor de tip file-sharing. Autoritatile franceze au pus in aplicare un plan pe care l-au initiat in urma cu trei ani si dupa ce in toata aceasta perioada au trimis milioane de scrisori de avertizare celor ce folosesc programe de file-sharing, zilele trecute au efectuat prima deconectare de la internet a unui utilizator. In afara de aceasta clientul respectiv a fost amendat si cu suma de 600 de euro.

Sursa nu precizeaza insa daca cel cae a fost deconectat punea la dispozitia celorlalti materiale asupra caruia nu avea drept de autor sau doar descarca astfel de materiale. Pentru ca dupa parerea mea ar trebui facuta o diferenta intre cel care urca pe net astfel de materiale si cel care le descarca. Sau nu?

In plus materialul este ambiguu pentru ca spune ca autoritatile franceze au ceva cu cei care folosesc programe de file-sharing. Asa, si? De cand sunt acestea interzise? Si daca sunt de ce nu merg sa arestezele firmele producatoare de astfel de programe? Ce o sa imi faca mie autoritatile daca cu ajutorul unui astfel de program pun la dispozitie materialele de pe acest site. Imi sta pe limba ce o sa-mi faca. Acum am inteles cat de prosti sunt francezii sau macar cel care a scris articolul cu pricina. Da stiu, nu toti sunt prosti, da’ ce noi toti suntem cersatori asa cum ne ironizeaza ei peste tot? Asa ca FRANCEZI E PROSTI! Plus ca se pare francezii si-au dat seama ca nu prea au reusit mare lucru cu programul lor „in trei pasi” pentru ca nu prea s-a redus pirateria.

Nu programele sunt interzise, zic eu, ci folosirea lor in scopuri ilegale. Dar si aici trebuie facuta diferenta despre care am vorbit mai sus. Adica daca tu, bunul samaritean imi lasi la usa o sticla de whisky si eu cand deschid usa o gasesc, sunt eu oare vinovat cu ceva? In cel mai rau caz ca o beau singur, poate. Astept pareri!

Sa auzim doar de bine!

Daca vrei sa stii cand mai scriu cate ceva pe aici introdu adresa ta de email in casuta din dreapta. Voi avea grija sa afli primul.

Sursa: Torrentfreak.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *