In Windows 10 tu decizi cine are acces la camera web!

Sunt sigur ca macar odata ai citit o stire despre faptul ca cineva are acces la camera web a laptopului fara ca tu sa stii. Binenteles ca imediat te-ai intrebat daca nu cumva si tu ai fost tinta unui astfel de atac. Trebuie insa sa stiti ca in Windows 10, o aplicatie are nevoie de permisiunea ta explicita inainte de a avea acces la camera web sau la microfon.

Asa ca acum poti vedea ce aplicatie are dreptul sa acceseze camera web a si sa decizi tu daca si cand sa poate avea acces la camera web. Meniu Setari, este locul unde vei putea gasi o multime de setari pe care un utilizator obisnuit le poate configura fara teama de strica ceva iremediabil pentru Windows 10.

[wpsm_ads2 float=”none”]

Odata cu aparitia sistemului de operare Windows 10 au aparut si modificari importante in ceea ce priveste administrarea setarile utilizator. Astfel fiecare posesor de Windows 10 isi poate configura sistemul de operare asa cum doreste. Mai jos vedeti cum puteti controla cu precizie ce aplicatii au acces la camera voastra web.

Configureaza-ti sistemul de operare

Deschide Meniul Start a lui Windows 10 si alege de acolo optiunea Settings. Imediat ti se va deschide o fereastra din care trebuie sa alegi optiunea Privacy, cea care are ca iconita un lacat.

Aici nu mai ai altceva de facut decat sa alegi ce anume vrei sa controlezi, deci in cazul tau, camera web. Alege optiunea Camera si debifezi de acolo tot ce ti se pare dubios, sau ca sa fii sigur debifezi tot. Sa nu uiti insa de aceasta setare in cazul in care vei vrea sa folosesti camera web. In acelasi mod poti proceda si in cazul microfonului daca doresti acest lucru.

cine are acces la camera web

Sper ca ar articolul v-a fost de folos si nu va veti mai ingrijora ca cineva ar putea sa aiba acces la camera web fara ca voi sa nu stiti acest lucru.

Sa auzim doar de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *