(Last Updated On: 10 iulie 2013)

Aproape toti utilizatori de Windows folosesc optiunea „Send To” din meniul contextul pentru a copia rapid anumite fisiere sau foldere catre dispozitive bluetooth, Desktop, My Documents, etc. Incepand cu Windows Vista, Microsoft  a implematat un meniu contextual extins, meniu ce poate fi accesat apasand tasta SHIFT atunci cand dam clic-drepta pe un fisier sau folder.

Puteți verifica aceste meniuri contextuale extinse oriunde în Windows. Doar țineți apăsată tasta Shift și faceți clic dreapta și veți vedea unele opțiuni noi în meniul contextual, cum ar fi posibilitatea de alegere a userului care sa deschida un program, copiere ca si cale de acces a fisierului, etc.

Acum revenind la optiunea „Send To„, atunci când faceți clic-dreapta pe un element și selectați „Send To” meniu, vi se ofera următoarele elemente în mod implicit:

  • Dispozitiv Bluetooth
  • Comprimare folder
  • Desktop (creare comandă rapidă)
  • Documente
  • Fax
  • Mail
  • DVD-RW
  • Partitii (c:/, d:/. etc)

Elementele ar putea fi diferite in functie de sistemele de operare si variantele acestora, dar in mare sunt cam cele enumerate mai sus. Puteti avea accesa la mai multe destinatii de copiere a fisierului/folderului daca, asa cum am aratat si mai sus, tinati apasat pe tasta SHIFT si apoi dati clic-dreapta pe elementul ce doriti sa il copiati.

2

Asa cum puteti vedea si din imagine exista mai multe destinatii posibile ale elementului selectat in meniul contextual extins si ce este mai interesant este ca acest meniu poate fi editat. Adica ii puteti adauga sau sterge optiuni dupa bunul plac, astfel incat sa va personalizati optiunea „Send To” conform nevoilor voastre.

Pentru a edita acest meniu dati clic pe START si scrieti %userprofile% in casuta RUN, apoi apasati tasta ENTER. Puteti sterge in fereastra deschisa optiunile de care credeti ca nu aveti nevoie sau puteti adauga un nou folder ca element de destinatie. O optiune utila mi s-a parut faptul ca se pot adauga inclusiv shortcut-uri catre anumite folderele de pe calculator.

Cu aceste setari facut optiunea „Send To” capata noi valente si in mod sigur ne face viata mai usoara in ceea ce priveste administrarea fisierelor/folderelor de pe calculatorul nostru.

Sa auzim doar de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.