Afla cum poti testa harddisk-ul acasa!
(Last Updated On: 28 ianuarie 2018)

Programe cu ajutorul carora poti testa harddisk-ul!

In multe din cauza viteza mica de procesare a unui computer este cauzata de erori generate de harddisk. Pentru a va testa hardisk-ul exista foarte multe programe ce va pot ajuta sa realizati acest test acasa, cu rezultate destul de buna, astfel incat sa luati singuri decizia de a inlocui sau nu aceasta componenta a computerului. M-am gandit sa va prezint cateva astfel de programe, fara a avea pretentia ca aceste sunt singurele sau cele mai buna, ci doar cele pe care eu le agreez.

1. Seagate SeaTools

Seagate SeaTools este un software gratuit care va ajuta sa testati harddisk-ul si vine in doua forme: SeaTools pentru DOS si SeaTools pentru Windows. Asa cum deja banuiti, primul ruleaza sub DOS, independent de sistemul de operare de computer si poate fi rulat de pe un CD sau un stick USB. Trebuie precizat ca acest program este dedicat harddisk-urilor de la Maxtor sau Seagate. SeatTools pentru Windows poate fi instalat si rulat de pe computere cu sisteme de operare Windows, inclusiv Windows 10.Seagate SeaTools este un software excelent si care isi face treaba in cazul in care doriti sa verificati si testa harddisk-uri marca Seagate sau Maxtor.

Descarcati Seagate SeaTools pentru DOS.

Descarcati Seagate SeaTools pentru Windows.

2. HDDScan

Program de testare a harddisk-ului

Acest HDDScan este software-ul meu preferat pe care il folosesc ori de cate ori vrea sa testez un harddisk. Imi place in primul rand pentru ca e portabil, deci nu trebuie sa il instalezi, e de-a ajuns sa il stochezi pe un stick USB si il poti rula de acolo fara nicio problema.Programul va permite sa efectuati un test rapid sau unul ceva mai complex, are inclusiv optiunea SMART de testare a suprafetei harddisk-ului si poate fi rulat sub toate sistemele de operare Windows. Poate fi folosit in cazul oricaror tipuri de harddisk-uri si este actualizat in mod regulat.

Descarcati HDDScan.

3. DiskCheckup

Program de testare a harddisk-ului

Acesta este un alt program gratuit de testare a harddisk-ului, disponibil pentru majoritatea modelelor si are incluse mai multe optiuni destul de utile. Puteti face atat teste rapide cat si teste complexe, puteti de asemenea citi temperatura harddisk-ului.Trebuie sa stiti insa ca programul nu suporta harddisk-urile care au conexiuni SCSI sau RAID si ca ruleaza sub toate sistemele de operare Windows, inclusiv Windows Server 2008/2003.

Descarcati DiskCheckup.

Cam astea ar fi 3 dintre cele mai folosite programe de testare a harddisk-urile, pe care le puteti utiliza acasa si sa trageti singuri o concluzie.

Daca te gandesti sa cumperi un HDD, vezi preturile actualizate

Sa auzim doar de bine!

One thought on “Afla cum poti testa harddisk-ul acasa!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.