Astăzi se împlinesc 15 ani de când Steve Jobs a lansat primul iPhone

(Actualizare: 9 ianuarie 2022)

Astăzi este 9 ianuarie, ceea ce înseamnă că au trecut 15 ani de când CEO-ul Apple, Steve Jobs, a lansat pentru prima oară un iPhone, un dispozitiv care va schimba totul în ceea ce privește industria telefoanelor.

iPhone original Twitter
‌iPhone‌ originalul era un lucru mic, cu un afișaj LCD de 3,5 inchi, un buton de pornire simplu, vechi, un șasiu gros, rame uriașe, un procesor Samsung și o cameră de 2 megapixeli, dar era încă diferit de orice altceva care era activ pe piata la momentul respectiv.

Telefoanele inteligente la acea vreme se bazau pe o suprafață de afișare limitată, tastaturi bazate pe hardware și stilouri pentru interacțiunea cu ecranul, dar ‌iPhone‌ s-a depărtat deoarece avea un număr limitat de butoane fizice dar în schimb, se baza pe un afișaj multi-touch, care era mai intim și mai interactiv. .

Jobs a descris ‌iPhone‌ ca trei produse revoluționare într-unul singur: un iPod cu comenzi tactile, un telefon și un dispozitiv inovator de comunicații prin internet. „Astăzi, Apple va reinventa telefonul”, a spus renumitul Jobs, și nu ar fi putut avea mai multă dreptate.

iPhone original


Din 2007, Apple a condus designul de telefoane mobile, dictand caracteristicile și capacitățile care sunt indispensabile pentru smartphone-uri și inspirând alți producători să-i calce pe urme. Caracteristici precum Touch ID, Face ID, designul elegant și tehnologia incredibilă a camerei au menținut Apple competitivă, la fel ca și alte îmbunătățiri de-a lungul anilor.

Apple în ianuarie 2021 a spus că au fost mai mult de 1 miliard de iPhone-uri active în întreaga lume, care este un număr uluitor, iar succesul ‌iPhone‌ a determinat Apple să devină prima companie din lume care depășește o evaluare de 3 trilioane de dolari.

În fiecare an, Apple reușește să ne facă entuziasmați cu nou model al unui produs vechi de 15 ani. Există actualizări promițătoare în magazin pentru iPhone 14, inclusiv primul design fără crestături care va vedea Apple adoptând un afișaj cu perforare care va oferi mai mult spațiu disponibil pe ecran.

iPhone 14 Mock Pill


De asemenea, ne așteptăm la performanțe mai rapide ca niciodată cu A16, îmbunătățiri ale rețelei 5G și funcții inovatoare de siguranță, cum ar fi detectarea accidentelor de mașină și suport prin satelit pentru raportarea urgențelor atunci când semnalul celular nu este disponibil.

Apple explorează viitorul și dincolo de ‌iPhone‌, pregătindu-se pentru ziua în care smartphone-ul ar putea fi învechit.

conceptul căștilor Apple ar 2


Nu știm cum va arăta ‌iPhone‌ când va avea loc cea de-a 30-a aniversare a ‌iPhone‌ a Apple, dar cu siguranță va fi ceva ce ne va uimi, ca întodeauna.

Să auzim doar de bine!

Daca stai mai mult pe Facebook, atunci da un LIKE paginii blogului si vei afla imediat ce voi publica un articol!


Daca preferi sa afli vestile pe email, atunci adauga adresa ta de email mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.