Cauzele aparitiei „BSOD” sau „The blue screen of the death”!

(Last Updated On: 23 mai 2013)

Nu putini dintre voi sau intalnit cu situatia in care dintr-odata ecranul s-a facut albastru si v-au aprarut niste mesaje fara niciun inteles, care la sfarsit se termina cu „multi de zero si multi de X”, ca sa citez unul dintre cei care m-au sunat.
Acesta este renumitul BSOD, adica „the blue screen of the death”, adica cum ar veni „ecranul albastru al mortii”. Suna ciudat dar sa stiti ca denumirea reprezinta intocmai situatia in care se afla computerul respectiv. :).
Acum multi dintre cei care au avut de-a face cu astfel de ecrane albastre sau BSOD, spun ca ei nu au facut nimic si ca eroare a aparut asa dintr-odata fara niciun motiv. Putin probabil. Unul din profesorii spunea „Computerul nu e decat o gramada de tabla si cositor si el nu face decat ceea ce ii spui tu sa faca, asa ca daca ceva nu merge nu da vina pe el, ci pe tine”.
In urma experientei acumulate voi incerca sa enumar cateva cauze care duc la aparitia acest ecrane albastre sau BSOD. Asta nu inseamna ca sunt singurele care pot face acest lucru.

1. Cea mai intalnita cauza care duce la BSOD, este suprascrierea unor drivere sau a unor biblioteci de a sistemului de operare WINDOWS, acele DLL-uri fara niciun inteles pentru multi dintre utilizatori. Suprascrierea driverelor poate aparea atunci cand chiar utilizatorul instaleaza noi drivere sau in cazul in care aveti activata optiune de update automat a sistemului de operare. Suprascrierea DLL-urilor se realizeaza de obicei atunci cand instalam unele programe, iar acestea fara sa ceara permisiunea inlocuiesc DLL-urilor originale cu cele ale programului pe care tocmai il instalati. Si ca sa fim sinceri si daca v-ar cere permisiunea cati dintre voi citesc termeni de utilizare a unui program, de obicei se da clic pe „Next” si se trece peste acesti termeni considerandu-i neimportanti.

Voi reveni si cu celelalte cauze care pot duce la aparitia celebrelor BSOD, pana atunci sper insa sa va feriti de ele!

Sa auzim doar de bine!

3 thoughts on “Cauzele aparitiei „BSOD” sau „The blue screen of the death”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.