Cand v-ati setat ultima oara antivirusul?
(Last Updated On: 10 mai 2013)

Protejarea cu un antivirus este recomandata tuturor utilizatorilor unui computer, insa de multe ori antivirusul incetineste functionarea computerului si unii utilizatori sunt tentati sa inchida sau chiar sa renunte la solutia antivirus. Nu as recomanda niciodata asa ceva, insa v-as sfatui sa va setati antivirusul corespunzator si in felul acesta impacati si capra si varza.

Ce ar trebui sa faceti? Pai in primul rand ar trebui sa incepeti printr-o scanare completa a computerului. Mai apoi cautati optiunea „Exclusions” pe care o gasiti intr-o forma sau alta in optiunile oricarui soft antivirus. Aici putem sa adaugam foldere, fisiere sau tipuri de fisiere pe care antivirusul sa nu le mai verifice de cate ori le accesati.

 

Optiunea Exclusions

 

Si acum sa facem o lista cu ce ati putea trece la excluderi.

  • O prima regula ar fi sa adaugati foldere sau fisiere si nu tipuri de fisiere.
  • Daca cumva aveti instalate masini virtuale, cum ar fi VMware sau VirtualBox, nu are rost sa le scaneze antivirus vostru de fiecare dat, deci le puteti adauga pe lista.
  • Acelasi lucru il puteti face si cu unitatile optice virtuale create de programe gen Daemon Tools.
  • Puteti trece la excluderi linistiti si folderele in care aveti fotografii. Odata ce au trecut de scanarea completa, nu are rost sa le verifice din nou.
  • Acelasi lucru il puteti face cu folderele in care aveti stocata muzica voastra.

Nu trebuie insa sa exageram astfel incat va trebui sa scanam toate „portile de intrare” in computerul nostru. Asta inseamna ca va trebui sa scanam tot ce vine de pe internet si aici nu ma refer doar la browsere de internet ci si la programele uTorrent, StrongDC, etc. Nu trebuie sa excludem nici unitatile optice sau cititoarele de carduri, aici putand sa adaugam si noile modemuri de internet care au si posibilitate de adaugare a unor minicarduri de memorie.

 

Optiunea Exclusions
Optiunea Exclusions

In incheiere trebuie sa va spun ca toate aceste setari le faceti pe propriul risc asa ca fiti cu mare bagare de seama, iar in cazul in care nu sunteti sigur de ceea ce faceti apelati la cineva din domeniu!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.