(Last Updated On: 8 mai 2017)

„Not a valid Win32 application” este un mesaj destul de des intalnit de utilizatorii calculatoarelor asa ca m-am gandit sa va arat cum puteti rezolva aceasta problema. In primul rand von discuta despre cauzele aparitiei acestei erori si abia dupa aceea voi prezenta cateva solutii de remedierii a erorii.

Cauzele aparitiei mesajului „Not a valid Win32 application”:

  1. Una din cauze ar putea fi faptul ca fisierul pe care doriti sa il executati este deteriorat sau lipseste cu desavarsire.
  2. O alta posibilitate este aceea ca fisierul care genereaza mesajul „Not a valid Win32 application” sa nu fie compatibil cu sistemul vostru de operare.
  3. De asemenea trebuie luata in calcul si faptul ca fisierul ar putea fi un virus, spyware, malware, etc.
  4. Mesajul mai poate aparea si in cazul unei incopatibilitati hardware.

 Si acum sa le luam pe rand si sa vedem solutii pentru fiecare caz in parte.

       1. Fisier deteriorat sau care lipseste.

Daca fisierul pe care doriti sa il executati a fost downloadat de pe internet este posibil ca acesta sa fi ajuns la voi in calculator deteriorat, ceea ce nu ar fi un lucru exceptional si nemaintalnnit, asa ca incercati sa sa il downloadati din nou, daca e posibil de pe un alt server.

De asemenea daca cumva fiserul care genereaza eroarea sa afla pe un CD/DVD, discheta, stick sau alt mediu de stocare este posibil ca integritatea lui sa fi fost compromisa si atunci cand l-ati copiat in calculator si acesta sa nu mai poata rula in conditii bune. Observatia e valabila si in cazul in care apelati fisierul de pe un alt calculator, in retea.

Poti citi mai mult aici >>> Afla cum poti testa harddisk-ul acasa!

Un motiv des intalnit de aparitie a mesajului „Not a valid Win32 application” este faptul ca numele fisierului este in unele cazuri prea lung sau cuprinde caractere nepermise. Pentru cei care aveti instalat Windows in limba romana mare atenti la folderele create de exemple de browserul Mozilla Firefox si pe care acesta le denumeste „Descӑrcate”. Sistemul de operare Windows nu recunoaste diacriticele din limba romana, drept care va genera o eroare.

Untitled7

Acelasi mesaj „Not a valid Win32 application” il veti primi daca veti redenumi un fisier si veti uita sa ii atribuiti si extensia „.exe”.

          2. Fisierul nu este compatibil cu sistemul vostru de operare.

Acelasi „Not a valid Win32 application” il veti daca veti incerca sa executati un fisier ce nu este compatibil cu Windows-ul vostru. In ultimul timp s-a incercat sa se evite astfel de conflicte insa nu toti producatori de software au tinut pasul cu ai lor colegi de la Microsoft. Asa ca e posibil sa existe cazuri cand un osft care se instaleaza fara probleme pe Windows XP sa nu poata fi instalat pe Windows 7 si asta nu e vina voastra. Solutia cea mai usoara ar fi sa mergeti pe pagina producatorului de soft si sa descarcati varianta optima pentru sistemul vostru de operare.

De asemenea, odata cu aparitia sistemelor de operare pe 64 de biti, a aparut o noua complicatie in ceea ce priveste compatibilitatea software-ului si daca pe un Windows pe 64 de biti ar trebui sa puteti instala fara probleme un program creat pentru un sistem de operare de 32 de biti, viceversa nu este valabila. Asa ca mare atenti. Despre diferentele dintre sistemele de operare pe 32 de biti si cele pe 64 de biti am scris mai pe larg aici.

            3. Fisierul este un virus, spyware, malware, etc.

Aici e ceva mai simplu. Daca nu aveti instalat un sistem de securitate adecvat e posibil ca fisierul pe care il apelati sa fie virus, malware, etc. De aceea va recomand sa va scanati cu simt de raspundere fiseerele de pe calculator si sa o faceti daca e posibil in Safe Mode. Cum puteti intra in Safe Mode am explicat aici si aici.

Poti citi mai mult >>> Despre virusi … si nu numai

TDSSKillernumber2

             4. Incompatibilitate hardware

Ultima si cea mai putin intalnita cauza a aparitiei mesajului „Not a valid Win32 application” este incompatibilitatea hardware, iar aici solutia e una simpla si consta in update de drivere.

 Sa auzim doar de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.