(Last Updated On: 19 iunie 2013)

Asa cum am promis continuam cu prezentarea barei Charms si va readuc aminte ca puteti accesa aceasta bara cu combinatia de taste formata din tasta Windows + C sau cu ajutorul mouse-ului atunci cand pozitionati sageata acestuia intr-unul din colturile din dreapta ecranului.

DEVICES

Asa cum ii spune si numele aceasta optiune ne pune la dispozitie o lista cu toate dispozitivele care sunt conectate la un moment dat la calculatorul nostru. Si aici putem vorbi fie de o imprimanta, fie de un scaner, un telefon sau chiar de un al doilea monitor. Apropo de al doilea monitor, cu ajutorul barei Charms puteti gestiona modul in care veti reda imagine si pe care dintre monitoare doriti sa apara aceasta.

Tot de aici gestionati si imprimarea diferitelor documente indiferent de faptul ca va aflati in vreunul din programele Office sau cititi un .pdf.

Pentru o accesare rapida a acestei functii puteti folosi combinatia de taste: tasta Windows + K.

SETTINGS

Ultima optiune a barei Charms de care vom discuta este Settings, care ne ofera atat setari globale cat si setari contextuale. Atunci cand vorbim de setari globale, ne referim la setarile pe care le avem disponibile indiferent de context si aici e vorba de cele pe care le gasim in josul paginii. Acolo observam ca ne putem administra conexiunile la internet, volumul sunetului, stralucirea ecranului, limba in care dorim sa avem tastatura si de asemena putem sa ne administram notificarile pe care le primim de la sistemul de operare. Tot aici gasim si butonul cu ajutorul caruia putem reporni sau inchide calculatorul.

In partea de sus a barei Charms atunci cand apelam la functia Setings vor aparea setari ce depind de contextul in care ne aflam. Daca ne aflam in interfata Metro observam ca ne sunt puse la dispozitie setari in pentru tiles, iar daca ne aflam intr-o aplicatie in desktop vom putea foarte usor sa accesam setari ale sistemului de operare, dar si Control Panel.

Daca insa deschidem sa zicem Internet Explorer de aici vom putea face setari in ceea ce priveste acest program. Daca deschidem aplicatia AccuWeather vom avea acces la setarile acestei aplicatii, setari ce ne permit sa alegem orasul pentru care vrem sa ni se afiseze informatii meteo, putem alege intre grade celsius sau grade fahrenheit, etc. Deci toate setarile din partea de sus a barei Charms, depind de programul si contextul in care ne aflam.

Pentru o accesare rapida a acestei functii puteti folosi combinatia de taste: tasta Windows + I.

Sa auzim doar de bine!

Nu uitati ca daca doriti sa primiti un email de cate ori mai scriu cate ceva pe aici, puteti sa introduceti adresa voastra de e-mail in casuta special pregatita pentru voi undeva in dreapta sus pe aceasta pagina.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.