Ce faci cand internetul se blocheaza daca nu misti mouse-ul!Ce faci cand internetul se blocheaza daca nu misti mouse-ul!

Ce faci cand internetul se blocheaza daca nu misti mouse-ul!

Mai zilele trecute primesc un telefon de la un cunoscut care imi spune ca are o problema ciudata. Si anume ca i se opreste incarcarea oricarei pagini de internet daca nu misca mouse-ul. Sincer sa fiu, nu am vazut sau auzit asa ceva si nici nu prea pricepeam cam care ar fi legatura intre internet si mouse, asa ca am banuit ca respectivul ori nu stie sa explice ce problema are la computer ori e doar o coincidenta ca atunci cand misca mouse-ul i se incarca pagina de internet.

Ce faci cand internetul se blocheaza daca nu misti mouse-ul!

Am avut insa surpriza sa constat ca tipul avea dreptate, cat timp nu misca mouse-ul, pagina de internet oricare ar fi fost ea pur si simplu ingheta, indiferent de browser-ul folosit. Asa ca … am trecut la treaba. Am scanat pe repede inainte (quick), am sters cache-ul browserului, am facut update la ultima versiune, am dezisntalat toate extensiile gasite si la final am facut un test.

Surprizaaa … lucrurile nu se imbunatatisera deloc. Drept pentru care, nervos cu nervii, m-am apucat serios de treaba. Trecut computerul in Safe Mode fara conexiune la internet, scanare completa (cu un antivirus serios si pe care ma bazez oricand – NOD32), dezinstalare browser, curatare fisiere temporare, curatare System Volume Information (aici se ascund foarte multi virusi), curatare si reparare chei de registrii si mai la sfarsit reinstalere ultima versiune a browserului.

Cand s-a terminat scanarea antivirusului am constat ca in computerul se gaseau ceva „musafiri nepoftiti”, asa ca fericit si incredintat ca am gasit buba am dat restart si …. absolut nimic nou. Broweserul nu incarca pagina daca nu miscam mouse-ul.

Dupa 5 minute in care am respirat adanc si am recapitulat pasii facuti am hotarat sa instalez Malwarebytes si am trecut la o scanare completa. Sa vezi aici surpriza. Computerul era impanat cu vreo 32 de „mizerii”, care dupa ce au fost indepartate, am reusit sa ii fac omului sa functioneze browserul normal, caci nu-i asa fara paine putem trai 5 zile, insa fara Facebook nu rezistam nici 24 de ore.

Concluzia? Pai asa cum de fapt am mai scris, pentru a va proteja computerul complet e bine sa aveti un antivirus bun, insa acesta trebuie insotit neaparat de o protectie impotriva programelor de tip malware, spyware, etc. Ce sunt aceste programe? Gasiti explicatii mai multe in articolul Despre virusi … si nu numai!

Sa auzim doar de bine!

One thought on “Ce faci cand internetul se blocheaza daca nu misti mouse-ul!”
  1. Salut..sunt un mare fan al antivirusului NOD 32 desi recunosc ca am mai folosit si Kaspersky.Necazul meu la windows 7 este ca nu am reusit sa rezolv conflictul dintre windows defender si prietenul meu NOD32. Pot sa inchid mesajul de atentionare din ”ACTION CENTER”…..unde mi se cere sa instalez un program antivirus,deoarece ”’windows did not find antivirus software on this computer ”’……mai sa fie…vinovatul este windows defender il pot dezactiva si opri definitiv iar in locul lui sa folosesc ”Malwarebites”dar trebuie sa existe o cale de a rezolva conflictul dintre cele doua softuri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *