(Last Updated On: 31 ianuarie 2018)

Care e cea mai bună imprimantă pentru tine?

Pentru că se apropie începerea anului școlar, sunt sigur ca mulți dintre voi v-ați hotărât să cumpărați o imprimantă. Și cu ocazia asta la fel de sigur sunt că vă macină intrebările: ce imprimantă să imi cumpăr? care e cea mai bună imprimantă? care e cea mai ieftină imprimantă? dar cea mai rentabilă?

De aceea m-am hotărât  sa scriu un mic articol ce vă poate ajuta sa va alegeți cea mai bună imprimantă pentru voi. Pentru a stabili care e cea mai potrivită imprimantă pentru nevoile voastre va trebui sa răspundeți la câteva întrebări.

Ce tip de imprimantă să cumpăr?

Imprimantele pot fi clasificate in funcție de:

  • destinatie: generală sau dedicată
  • locul unde veți folosi imprimanta
  • tehnologia imprimantei

Cele mai multe imprimante de pe piața sunt de uz general și ele sunt destinate imprimării de text, grafică și fotografii. Imprimantele cu destinație specială includ imprimantele portabile, imprimantele foto dedicate sau imprimantele de bonuri și tichete. Aici, de asemenea, putem include și imprimantele 3D, ânsă despre acestea vom vorbi cu altă ocazie.

Cum alegi cea mai buna imprimanta!

Imprimantele de uz general pot să se concetreze mai mult pe imprimarea foto și atunci acestea vor fi mai căutate de cei ce doresc o imprimantă pentru acasa. Pe când cele ce pun accent pe imprimarea de text,  sigur vor fi căutate de cei ce și le doresc pentru birou.

Un capitol aparte sunt multifuncționalele care pot acoperi ambele nevoi, deși aproape in toate cazurile unul din modurile de tipărire, foto sau text, va fi favorizat.

Ca și tehnologii, toată lumea cred că le cunoaște: sunt imprimante laser și imprimate cu cerneală. Nu se poate stabili cu precizie care cea mai bună imprimantă: cea laser sau cea cu cerneală. În zilele noastre performanțele celor două tipuri de imprimante au ajuns aproape egale. Însă ca regulă aproape generală imprimantele laser vor oferi mai multă calitate în cazul tipăririi unui text, pe când imprimantele cu cerneală vor avea sigur un avantaj atunci când vorbim de imprimarea unei fotografii.

Trebuie să cumperi o imprimantă dedicată sau o multifuncțională?

În general la întrebare asta e destul de ușor de răspuns: dacă imprimi în general doar text atunci nu are rost să investești într-o multifuncțională. Dacă însă crezi că vei avea nevoie și de copierea si scanarea unor documente sau de fax atunci cu siguranță te vei indrepta către o imprimantă multifuncțională.

Ai nevoie de o imprimantă color?

Pentru acasă probabil veți dori sa cumpărați o imprimantă color, deși dacă veți folosi imprimanta cu precădere pentru a imprima documente investiția intr-o imprimantă color pare nerentabilă. Dacă veți achiziționa imprimanta doar pentru birou, atunci cu siguranță alegerea voastră va trebui să fie o imprimantă monocromă.

Cât de mult spațiu ai pentru imprimantă?

Deși nu e un criteriu foarte important, trebuie să iei în considerare spațiul pe care îl vei aloca imprimantei. S-ar putea să ai surpriza sa investești într-o imprimantă si mai apoi să constați că nu îți incape pe birou și atunci sa vezi problemă: ori cumperi un alt birou, ori vei monta imprimanta in altă parte și va trebui să te ridici de fiecare dată când vei imprima ceva.

Cum alegi cea mai buna imprimanta!

Cum vei conecta imprimanta la calculator?

Pe lângă obișnuitul port USB, imprimantele din ziua de azi dispun si de port Ethernet, astfel incat puteti partaja mai ușor imprimanta cu ceilalți utilizatori din rețea. De asemenea, multe imprimante includ si opțiunea de conectare prin WI-FI, oferind astfel posibilitatea tuturor dispozitivelor cu conexiune wireless sa aibă acces la imprimantă.

  • Format: A4
  • Tehnologie: Inkjet
  • Tip: Color

Cât de rapida trebuie să fie imprimanta?

In multe situații am fost martorul unor dispute legate de viteza de imprimare, însa niciodată aproape nimeni nu a corelat acest factor cu dimensiunea documentelor imprimate. Păi de ce ti-ar trebui o imprimantă cu o viteză superioară dacă tu tipărești documente de 2 – 3 pagini. Viteza de imprimare este importantă doar dacă ai de gând sa imprimi documente cu pagini numeroase.

După ce ai răspuns la toate aceste întrebări ar trebuie sa te mai gândesti și la partea financiară. Aici includ și costurile cu cerneala si hartia folosită de-a lungul timpului. După toate acestea, ar trebui să ai o imagine de ansamblu al tipului de imprimanta care iți trebuie și în acest fel ești deja mai aproape cu un pas de cea mai bună imprimantă pentru tine.

Sper că acest mic articol te-a ajutat sa te hotărăști asupra imprimantei, iar in cazul în care mai ai ceva nelămuriri nu ezita sa lași un comentariu.

Să auzim doar de bine!

Cea mai buna imprimanta

3 thoughts on “Cum alegi cea mai bună imprimantă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.