Cum se folosește istoricul clipboard-ului Windows 10

(Actualizare: 18 mai 2020)

Dacă vă bazați pe un computer sau laptop pentru a rămâne productiv, comenzile de copiere și lipire sunt probabil o parte indispensabilă a fluxului de lucru. Copierea informațiilor dintr-un loc în altul a devenit o parte crucială a modului în care interacționăm cu tehnologia modernă.

Folosirea combinaţiilor Ctrl + C și apoi Ctrl + V funcționează bine pentru blocuri de text individuale pe orice Windows, dar ce se întâmplă dacă aveți mai multe elemente pe care doriți să le mutați rapid dintr-un loc în altul? Acolo intervine istoricul clipboard-ului Windows 10.

Cum se folosește istoricul clipboard-ului Windows 10

Istoricul clipboard-ului vă permite să copiați cât de multe articole doriți într-un clipboard virtual, permițându-vă să accesați cu ușurință oricare dintre acestea atunci cand aveți nevoie. Înainte de a putea vedea istoricul clipboard-urilor pe Windows 10, trebuie să îl activați mai întâi. Deschideți aplicația Setări și accesați grupul de setări Sistem. Selectați fila Clipboard și activați istoricul clipboard-urilor.

istoric clipboard

Asta e! Acum, de fiecare dată când apăsați cheia Windows + V, vi se va prezenta o listă de articole pe care le-ați copiat recent. Aceasta include și imagini, ceea ce face munca mult mai usoara. Aşa cum poate aţi observat deja există o opțiune de sincronizare a clipboard-ului pe toate dispozitivele Windows 10.

După ce ați verificat identitatea și istoricul clipboard-ului activat pe toate dispozitivele Windows 10, veți putea copia articole pe un dispozitiv și le puteți lipi rapid în altul.

O scurtătură utilă pentru lipirea articolelor individuale

Utilizatorii tind să copieze și să insereze informații sensibile, cum ar fi autentificări, parole și chiar informații bancare în clipboard. Aceasta nu este o idee bună, niciodată. Dacă activați istoricul clipboard-urilor pe Windows 10, trebuie să aveți grijă să nu copiaţi informații sensibile în clipboard. Dacă copiați informații sensibile în clipboard, asigurați-vă că le ștergeți imediat.

Istoricul va persista şi după o repornire a sistemului, astfel încât trebuie să fii atent cu privire la păstrarea istoricului din clipboard. Informațiile sensibile nu ar trebui stocate acolo. Nu pare să existe nicio limită la numărul de articole pe care sistemul le poate stoca, dar, deoarece aceasta este o caracteristică Windows 10 nativă, vă puteți aștepta ca numărul de articole ce sunt stocate in istoricul clipboard-ului sa fie unul rezonabil.

Sa auzim doar de bine!


Nu uita sa te abonezi cu emailul tau, ca sa afli cand mai public ceva nou pe acest blog!