Gata. Au trecut si Sfintele Pasti. Ne-am pregatit o luna de zile, am facut planuri, am facut economii (care a avut de unde), am facut liste, cumparaturi, dar acum gata. S-a dus. Si cu ce-am ramas?

Pai in primul rand cu o casa extreordinar de curata. Ba nene, care e chestia asta cu curatenia in casa inainte de Pasti? Adica in restul anului nu se pune? Ca si cum pana atunci am stat intr-o mizerie generala. Si lasa curatenia, da’ stresul nu il inteleg. Asta pentru ca faci acelasi lucru si in restul anului la aproape fiece sfarsit de saptamana, insa acum trebuie sa faci curatenie sub stres, ca si cum de asta depinde viata ta.

Curatenia de Pasti!

E ceva ce eu nu inteleg. Pe bune, de ce trebuie de exemplu sa schimbi perdeaua de fereastra, pe care oricum abia ai cumparat-o de Craciun? Pai daca nu ti-a placut, de ce nu ai schimbat-o pe atunci imediat dupa anul nou, de exemplu? A, mi-am adus aminte. Intotdeauna se gaseste cate ceva de vopsit sau de varuit prin casa. Si cu ocazia asta un nou motiv de facut curatenie.

Si nu stiu cum se intampla ca exact in perioada asta gasesti la TV ba semifinalele Ligii Campionilor, ba Campionatul Mondial de Snooker (apropo, O’Sullivan a fost de neoprit, un adevarat campion), ce mai, chestii tari.

Mai e o chestie de Pasti care a ajuns aproape o moda. Enervanta. Si anume SMS-urile. Pai incepi sa le primesti cu vreo doua zile inainte de Pasti si aproape 99% dintre ele sunt din alea care le gasesti pe internet si pe  care le trimite lumea in masa. Am primit vreo 20 de SMS cu „16 iepurasi …” care nu stiu ce faceau, alta duzina cu „Fie ca lumina sfanta …” si inca cateva la fel copiate de pe net si trimise la gramada.

SMS de Pasti!
SMS de Pasti!

Un singur SMS am primit cu urari scrise dupa mintea si capul autorului. E adevarat ca nu l-a dus mintea prea mult, dar gestul conteaza. Drept pentru care l-am sunat inapoi si i-am zis si eu ce aveam de zis.

Oameni buni, acum cand toata lumea are mii de minute, indiferent in ce retea esti, daca vrei sa ii zici cuiva ceva, dai nene un telefon. Dureaza un minut. Spune-i cu cuvintele tale ce ai de spus si apoi inchide telefonul. E mai bine asa. Sau in varianta pentru zgarciti, da un bip poate te suna el inapoi si ai ocazia sa ii urezi Paste Fericit.

Acum gata, Pastile a trecut. Astept Craciunul si binenteles mesajele cu „Fulgi de nea…” si „Se aud clopotei …”.

Sa auzim doar de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *