Cum afli adresa MAC in Windows 10

(Ultima modificare: 16 ianuarie 2018)

De ce trebuie sa stii cum afli adresa MAC?

Fiecare dispozitiv sau interfață de rețea, cum ar fi adaptorul Wi-Fi de la laptop, are un ID hardware unic numit MAC. În acest articol te invaț cum afli adresa MAC pentru placa ta de rețea în Windows 10 în doar câțiva pași.

Există câteva motive pentru care ar putea fi necesar să afli adresa ta MAC, cunoscută și sub numele de adresa fizică sau adresa hardware. Dacă configurați routerul, de exemplu, puteți utiliza filtrarea adreselor MAC pentru a specifica dispozitivele care se pot conecta la rețea, pe baza adreselor lor MAC. (Totuși, acest lucru nu este într-adevăr o modalitate solidă de a vă asigura rețeaua, deoarece adresele MAC pot fi ușor modificate sau falsificate.) Un alt motiv este dacă routerul listează dispozitivele conectate prin adresa MAC și doriți să aflați ce dispozitiv este conectat la un moment dat.

Poate ai vrea sa citesti si >>> Cum alegi un router wireless

Din fericire, poți găsi adresa ta MAC cu ușurință în Windows, fie cu ajutorul liniei de comandă, fie în detaliile setărilor placii de rețea.

Cum afli adresa MAC cu ajutorul Command Prompt-ului

Cea mai rapidă modalitate de a găsi adresa MAC este prin intermediul liniei de comandă. Pentru aceasta aveti nevoie de Command Prompt. Dupa ce faceți click stânga pe icon-ul Windows Search introduceți comanda cmd. Alegeți apoi din listă aplicația Command Prompt. Pentru a găsi adresa MAC a computerului sau laptopului vostru introduceți in fereastra nou deschisă, comanda ipconfig /all.

După ce veți apăsa tasta Enter, o sa vă apară cateva informații legate de componentele hardware de rețea. Printre ele veți găsi si adresa MAC pe care o cautati. Ea este formată din 6 grupe a cate două caractere. De exemplu: 8B-3A-63-C5-E9-00.

Cum afli adresa MAC din Setarile de retea

Puteti găsi adresa MAC a plăcii voastre de rețea și folosind optiunea Setări de rețea din Windows 10. Megeți jos in dreapta în bara de stare si dați click dreapta pe iconița in care vi se arată conexiunile de rețea. Apoi alegeți opțiunea Open Network and Sharing Center, de unde mai departe selectați din meniul din stânga opțiunea Change adapter Settings. Aici veți gasi toate conexiunile voastre de rețea. Dați dublu click pe cea careia doriti sa ii gasiti adresa MAC si vă va apare o fereastră. Aici alegeți butonul Details si vi se va deschide o altă fereastra in dreptul căreia la optiunea Physical Adress veti afla adresa voastră MAC.

Mai exista si alte raspunsuri la intrebarea „cum afli adresa MAC?”

Binenteles ca mai exista si alte metode de a afla adresa MAC a unei placi de retea si sunt sigur ca pe internet veți mai găsi cu ușurință și celelalte metode, dar dupa parerea mea aceste două metode prezentate mai sus sunt unele dintre cele mai rapide si ușor de aplicat. Sper sa va descurcați, iar daca aveți probleme, lasați aici un comentariu sau pe pagina de Facebook.

Să auzim doar de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.