De ce trebuie sa stii cum afli parola la WIFI!?

Chiar asa: de ce trebuie sa stii cum afli parola la WIFI, daca chiar tu ai setat-o? In mod normal, cand introduci parola pentru a te conecta la o retea WIFI, aceasta este ascunsa in mod automad de Windows 10, iar caracterele sunt inlocuite cu asteriscuri. In felul acesta sistemul de operare incearca sa iti protejeze securitatea retelei de internet de ochii curiosilor. Odata salavate, aceste parole vor fi ascunse, chiar daca incerci sa sa te loghezi la o retea in care esti deja acceptat. De aceea, se intampla de multe ori ca de-a lungul timpului sa uiti parola de la WIFI si atunci cand altcineva ti-o cere sa ridici pur si simplu din umeri. Asa ca mai jos iti arat doua metode de a afla parola WIFI, in caz ca ai uitat-o.

Citeste si >>> Cum dezactivezi parola in Windows 10 cand calculatorul intra in sleep mode

1. Iata cum afli parola la WIFI in cazul sistemul de operare Windows 10!

Voi incerca in cuvinte putine si pe intelesul oricui sa te indrum sa poti gasi parola WIFI, in cazul in care ai un computer pe care ruleaza Windows 10.

  1. Primul pas este sa mergi in partea dreapta-jos, in ceea ce ce se numeste System Tray (locul in care se afiseaza ceasul pe computer) si sa dai click dreapta pe pictograma WIFI. Apoi va trebui sa alegeti optiunea Open Network and Sharing Center.
  2. Dai click apoi pe numele retele WIFI a carei parole vrei sa o afli.
    Cum afli parola la WIFI - Windows 10
  3. Ti se va deschide o fereastra. In aceasta fereastra dai click pe butonul Wireless Properties.Cum afli parola la WIFI - Windows 10
  4. In fereastra imediat urmatoare alegeti tab-ul Security.Cum afli parola la WIFI - Windows 10
  5. Si pasul final ca sa afli parola de WIFI este sa bifezi casuta din dreptul optiunii Show characters.

Cum afli parola la WIFI - Windows 10

2. Afla parola WIFI cu ajutorul unui mic software

Daca in prima parte ai invatat cu poti afla parola WIFI fara doar fosolosindu-te de unele setari ale lui Windows 10, acum iti voi prezenta un mic programel, care iti va arata cu un singur click orice parola WIFI folosita de-a lungul timpului. Programul, pe numele lui WirelessKeyView se foloseste de faptul ca sistemele de operare stocheaza parolele WIFI, atunci cand va conectati, pentru a nu vi le mai solicita mai apoi atunci cand veti dori sa va reconectati. Il gasiti aici.

Programul poate fi folosit pe orice sistem de operare Windows pentru a afla parola WIFI a unei retele pe care deja ati folosit-o, insa trebui sa aveti grija pentru ca sunt unele programe antivirus ce il vor cataloga ca o posbila amenintare. Nu este cazul, asa ca va recomand inainte de incerca sa aflati parola WIFI, ori sa dezactivati antivirusul ori sa daugati o exceptie in seataril antivirusului.

Afla parola WIFI

Asa cum se vede din imaginea de mai sus, programul iti va arata toate retelele wireless pe care le-ai folosit de-a lungul timpului si a caror parola ai salvat-o. Ceea ce va intereseaza pe voi se gaseste in dreptul coloanei Key (Ascii). 

Cam asta a fost. Sper sa va descurcati. Si sper ca veti folosi aceste intructiuni doar pentru a stii cum sa afli parola WIFI proprie si nu vei incerca sa invadezi o alta retea wireless. Daca aveti probleme sau nu va descurcati, lasati un mesaj aici sau pe pagina de facebook.

Daca cumva ti s-a defectat totusi routerul, mai jos iti las cateva linkuri de unde iti poti achizitiona un router, nu inainte de a citi articolul in care iti ofer cateva sfaturi atunci cand te hotarasti sa iti cumperi un router wireless. Il gasesti aici: „Router wireless – cum il alegem!”

[ARPrice id=101]

One thought on “Cum afli parola la WIFI! | Afla parola WIFI – Windows 10”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *