Windows 10 – Cum blochezi accesul la Internet Explorer
(Last Updated On: 14 octombrie 2019)

Internet Explorer, este poarta de intrare a celor ce doresc sa penetreze sistemul de operare Windows. Deși este încă inclus în Windows 10 din motive de compatibilitate, Microsoft include acum Edge ca browser implicit a sistemului de operare Windows 10. Unul din motivele pentru care Windows 10 merge greu este si faptul ca Internet Explorer are acces la reteua de internet, creand astfel brese ce pot fi exploate de programe de tipul cel mallware.

În ciuda acestui lucru, este posibil să vă întrebați încă cum să dezactivați Internet Explorer (IE). Poate doriți sa va securizati sistemul de operare sau pur și simplu doriți să blocați Internet Explorer din sistemul dvs.

Cum să blocați Internet Explorer cu ajutorul Windows Firewall

Windows include un firewall încorporat care vă permite să controlați modul în care programele comunică cu reteaua de internet. Puteți configura aici o nouă regulă pentru a bloca toate conexiunile prin Internet Explorer. Pentru a începe, căutați firewallul Windows pe care il veti gasi sub denumirea de Windows Defender Firewall. Accesati setarile avansate din partea stanga a ferestrei.

Faceți clic pe Outbound rules din panoul din stânga, apoi selectați New rule din partea dreaptă. În fereastra rezultatului tipului de regulă , alegeți Program și apăsați Next. Apoi, va trebui să navigați la fișierul executabil pentru Internet Explorer.

Daca pe computerul vostru ruleaza Windows 10 pe 64 de biti, veți găsi directoare pentru Internet Explorer atât în Program Files și Program Files (x86) foldere. Eu am testat ambele fisiere. In cazul fisierul gasit in Program Files setarea nu a avut efect. Atunci cand insa am blocat fisierul din Program Files (x86) setarea si-a facut imediat efectul. Eu va sfatuiesc sa testati si la voi ambele fisiere sau si mai bine, sa le blocati pe amandoua.

Mergând mai departe, alegeți să blocați conexiunea și setați-o să se aplice la toate cele trei tipuri de locații disponibile. În cele din urmă, dați-i un nume descriptiv precum Blocare Internet Explorer sau orice doriti voi, dar sa fie ceva descriptiv. Puteți seta, de asemenea, o descriere dacă doriți. După ce confirmați acest lucru, Internet Explorer nu va putea accesa nimic pe internet. Mai jos aveti cateva imagini sugestive.

Pentru cei ce vor sa studieze problema gasiti si pe pagina celor de la Microsoft, doua metode pe care ei le recomanda. In acest mod puteti proceda pentru oricare alt program ce nu doriti sa se conecteze la reteaua de internet. Mare grija insa.

Sa auzim doar de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.