Cum dezactivez parola de login
(Last Updated On: 11 iulie 2019)

Cum dezactivez parola la deschiderea computerului

Pentru ca cineva m-a intrebat in comentariile articolului asta cum dezactivez parola de login,m-am gandit ca nu ar fi rau sa fac un mic post pentru cei ce au astfel de probleme si vor sa scape de parola de login atunci cand deschid computerul. De la inceput trebuie sa spun ca eu nu sunt de acord cu o astfel de setare, pentru ca sunt un fan al securitatii datelor si chiar cred ca o astfel de setare este in defavoarea voastra. Dar, pentru ca exista astfel de solicitarii, hai sa va arat cum se poate face.

Pentru inceputa va trebui sa dati clic dreapta pe butonul de Start, iar din meniul contextual ce va apare sa alegeti optiunea Run.

cum dezactivez parola de login

Urmatorul pas, este sa tastati in casuta de Run comanda: netplwiz.

cum dezactivez parola de login

In fereastra nou deschisa alegeti userul pentru care doriti sa faceti aceasta setare (asta daca cumva aveti mai multi) si debifati singura optiune pe care o aveti la indemana User must enter a user name and password to use this computer. Vi se va cere sa introduceti de doua ori parola pe care deja o aveti setata si … cam asta e.

 

Securitatea datelor ar trebui a fie in prim plan

La final nu pot sa nu va sfatuiesc sa nu faceti aceasta setare, insa alegerea va apartine. Cel putin daca lucrati intr-un mediu in care exista posibilitatea ca cineva sa aiba acces la computerul vostru, setarea aceasta este … neindicata, ca sa fiu elegant.

In cazul in care doriti, dimpotriva sa va securizati computerul am scris un articol interesant, zic eu, aici, unde va aratam cum va puteti proteja computerul cu un stick pe care sa il tineti in buzunar ori de cate ori va ridicati de la birou!

Sa auzim doar de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.