Cum opriti sau porniti anumite caracteristici (features) in Windows 7!

(Last Updated On: 11 iunie 2013)

Daca ieri am aratat cum pot fi reduse unele efecte vizuale in cazul sistemului de operare Windows XP, azi m-am gandit sa va arat cum ati putea customiza cateva caracteristici (sau daca vreti features, cum sunt ele denumite in engleza) in cazul lui Windows 7. Puteti modifica aceste features doar in cazul in care simtiti ca resursele calculatorului vostru nu sunt bine alocate sau daca vreti sa adaugati sau sa stergeti in mod special a anume optiune. Puteti de exemplu sa treceti pe disable Internet Explorer, puteti sa adaugati sau sa opriti jocuri, puteti sa adaugati sau sa opriti anumite servicii, in functie de nevoile fiecaruia dintr voi.

Cum opriti sau porniti anumite caracteristici (features) in Windows 7!

 Calea cea mai usoara de a ajunge la aceste caracteristici este sa mergeti in caseta de Search si sa scrieti „Turn Windows features on or off”. De fapt, din momentul in care veti introduce primul cuvant, sistemul de operare va va arata cateva optiuni iar una dintre ele va fi chiar cea cautata de noi: „Turn Windows features on or off”.

Dupa ce ati dat click pe optiunea de mai sus vi se va deschide o fereastra (sa aveti rabdare pana sistemul de operare detecteaza toate acele features) in care veti putea alege care caracteristici sa le pastrati si de care sa scapati de ele. Observati ca aceste caracteristici sunt grupate pe categorii in foldere si puteti foarte usor sa vizualizati ce set de caracteristici este activ la un moment dat pe calculatorul vostru. Pentru a vedea in detaliu va trebui sa dati dublu click pe folder sau un simplu click pe „ + „din dreptul unui folder.

E important de stiut ca daca alegeti sa inchideti o anumita caracteristica acest lucru nu inseamna ca ati dezinstalat aceea caracteristica, ci doar ca pentru moment aceasta nu va functiona. Trebuie de asemenea sa inteleti ca inchiderea unora dintre aceste caracteristici nu va va elibera spatiu pe hard-disk si ca daca doriti sa reveniti la o anumita caracteristica a sistemului de operare e de ajuns sa mergeti si sa o bifati din nou.

Sa auzim doar de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.