Am vazut ca tot mai multi oameni, din motive diferite, cauta modalitati de a bloca accesul la internet in cazul anumitor site-uri. Adevarul este ca atunci cand intr-o casa exista doar o singur calculator pe care il folosesc atat parintii cat si copii este necesar sa existe un control asupra site-urilor la care copii au acces. In plus e bine ca atunci cand plecati de acasa sa va asigurati ca fiul sau fiica dumneavoastra nu isi petrece timpul pe Facebook sau Yahoo si sa ii blocati accesul la astfel de site-uri.

Exista programe dedicate care va pot ajuta sa blocati accesul catre anumite site-uri si eu am prezentat unul dintre ele aici. Cu toate astea va voi prezenta mai jos o metoda simpla prin care se poate bloca accesul la un anumit site, metoda la indemana tuturor ce folosesc calculatorul.

 1. Mai intai vom deschide o fereastra command prompt. Pentru aceasta vom scrie „cmd” (fara ghilimele) in casuta Run. In cazul in care aveti Windows 7 scrieti comanda de mai jos direct in casuta de cautare.

  Cum poti bloca accesul la anumite site!
 2. Vom scrie in fereastra nou deschisa urmatoarea comanda:
  notepad c:\windows\system32\drivers\etc\hosts

  Cum poti bloca accesul la anumite site!
  Cum poti bloca accesul la anumite site!
 3. In acest moment ar trebui sa vi se deschida un fisier text. Cautati in acest fisier linia in care scrie 127.0.0.1 localhost.
 4. Sub aceasta linie introduceti 127.0.0.1 www.siteulblocat.com. De exemplu daca doriti sa blocati accesul la Facebook introduceti 127.0.0.1 www.facebook.com. Daca doriti sa blocati mai multe site-uri, introduceti pe rand cate o linie pentru fiecare site pe care doriti sa il blocati dupa exemplul de mai sus. Exemplu:
  127.0.0.1   www.facebook.com
  127.0.0.1  www.yahoo.com
  127.0.0.1   www.xxx.com

  Cum poti bloca accesul la anumite site!
  Cum poti bloca accesul la anumite site!
 5. Salvati fiserul pe care tocmai l-ati editat. O puteti face din meniul File si apoi Save sau apasati combinatia de tasta Ctrl si S.

  Cum poti bloca accesul la anumite site!
  Cum poti bloca accesul la anumite site!

Cam asta e. Acum verificati cu ajutorul unui browser de internet, nu conteaza care, daca site-ul dorit este blocat. Daca ati facut intocmai ca mai sus ar trebui sa fie, daca nu este blocat deschideti din nou fiserul hosts si verificati ca totul sa fie asa cum am scris mai sus.

 

Sa auzim doar de bine!

13 thoughts on “Cum poti bloca accesul la un anumite site!”
 1. mss! chiar functioneaza exact ce aveam eu nevoie sa nu mai intre cnv pe facebook de pe pc meu ca eu sasa nu stau pe fb multumesc.

 2. Ma gandsc ca e valabil si pentru canale youtube, nu?
  Am un copil ce se uita la prea mult prosti pentru varsta lui, la 5 ani se uita la jocuri sangeroase si vreau sa-i limitez orizontul.

  1. Buna. In mod normal nu ar trebui sa fie nicio problema, e de ajuns sa introduci elemente ce definesc canalul de youtube!

 3. Buna ziua, ma intereseaza cum pot bloca afisarea in browser a unui site. Adica sa nu mai apara deloc.(nici in IE, nici in Firefox, Opera, etc). Sunt mai multe site-uri „golanesti” care te plimba de la unul la altul cu o asa-zisa stire. (businessmagazin.ro, prakticmagazin.ro, s.a.m.d.).

   1. Multumesc, dar Nu raspunde la ceea ce am intrebat. Nu ma intereseaza sa blochez un site- adica sa-mi blochez accesul MEU la el (nu e vorba de a bloca accesul unor copii, etc) – pur si simplu il pot ignora!
    Ceea ce am intrebat este cum sa „dispara” din browser, asa cum imi blochez reclamele cu AdBlock – sa nu-l mai vad! Daca as fi hacker, sigur nu as intreba , ci le-as face muci cu serverele lor cu tot, nici nu va imaginati ce nervi imi provoaca, cand ma loghez la yahoo mail si vad pagina de yahoo plina de link-uri cu asa zise stiri de la businessmagazin, si nu numai.
    Dac nu stiti, nu-i bai. O sa mai sap, pana gasesc. Oricum multumesc pentru amabilitate.
    Si, Craciun Fericit!

 4. buna ziua,as vrea sa stiu si eu cum fac sa blochez calculatoru sa mearga numai pe un site,de exemplu sa mearga numai pe facebok sa nu poti sa intri pe alceva decat pe facebok,am o sala de pariuri si vreau sa blochez calculatoare care sunt in sala sa mearga numai pe siteul nostru atat,sa nu poti sa intri pe alt ceva.multumesc

  1. buna. poti face ceea ce ai cerut din routerul pe care il ai in sala (sunt sigur ca ai unul). cauta in setarile lui si ai sa iti dai seama singur. nu e foarte dificil. in cazul in care nu te descurci trimite-mi modelul routerului pe email si voi in cerca sa te ajut.

 5. Buna ziua. In cazul in care seusesc sa fac blocarea…este reversibila? Adica de ex daca blochez Facebook cum por face sa fie din nou accesibil?

  Ar exista o optiune care sa il blocheze in anumite intervale orare?
  Multumesc

  1. Da, bocarea este reversibila. Pentru a bloca in anumite intervale orare folositi un program de control parental. Am si eu un articol pe tema asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *