Cum in ziua de azi a devenit stringenta nevoia de restrictionarea a accesului de catre copii la anumite site-uri sau programe, m-am gandit sa va prezint o solutie simpla si la indemana oricui de blocare a unor anumite aplicatii de pe calculatorul vostru. In ziua de azi toti copii au acces la un calculator, dar nu de fiecare data acestia il folosesc in scopuri utile, ba putem spune ca in multe cazuri acceseaza programe, site-uri sau aplicatii ce nu le sunt indicate si ca ii fac sa piarda timpul in fata computerului, asta in cel mai buna caz.

Control parental

Programul pe care azi vreau sa vi-l arat se numeste Simple Run Blocker si asa cum ii spune si numele este un program simplu de control parental ce iti permite sa blochezi sau sa permiti executarea anumitor programe instalate pe calculator. Astfel, accesul la anumite jocuri sau la Facebook va fi de acum inainte la indemana voastra si se va face doar atunci cand vrei tu si nu de cate ori vrea copilul tau.

Unul din avantajele acestui program este faptul ca el nu trebuie instalat si nici macar stocat pe calculator. Il puteti descarca si apoi rula de pe propriul stick, astfel incat nimeni in afara de voi nu va avea acces la programele blocate. Programul se prezinta sub forma unei arhive ZIP, pe care o puteti extrage sau executa direct, iar interfata aplicatiei Simple Run Blocker este una foarte simpla si intuitiva in acelasi timp.

Modul de folosire al acestui program este foarte simplu, voi nu aveti de facut decat sa trageti in fereastra programului icon-ul programului dorit sau puteti adauga un program dand click pe butonul “+” din bara aplicatiei si sa mergeti pana la aplicatia dorita. Dupa ce ati ales programul sau programele puteti opta pentru a bloca toate aplicatiile de pe calculator cu exceptia celor din fereastra lui Simple Run Blocker sau puteti bloca doar programele din fereastra aplicatii. O ultima optiune care vi se ofera este aceea de a anula toate blocarile aplicatiilor.Simple-Run-Blocker-Type

In momentul in care utilizatorul computerului doreste sa acceseze unul din programele blocate va primi un mesaj in care i se comunica ca nu are acces la program din cauza unei restrictii impuse de administratorul computerului. Simplu si eficient.

Simple-Run-Blocker_Restrictions

Mi-a placut acest program pentru ca poate face parte din suita de programe de control parental, de care parintii au atata nevoie in ziua azi. Programul il puteti descarca de [sociallocker]aici [/sociallocker]si sper sa il gasiti interesant!

Sa auzim doar de bine!

3 thoughts on “Cum puteti bloca anumite programe pe computerul vostru!”
  1. Cand am citit titlul am crezut ca articolul se refera la oprirea acelor programe ce ruleaza in spate(adica pe care nu le vedem si ne incetinesc noua calculatorul). Dar e interesant si acest program si foarte util, exact cum ati spus, pentru parinti e de ajutor. Multumesc.

    1. Cu placere. Acum ca m-am apucat din nou de scris, am sa fac si un articol referitor la acele programe. E o idee buna. Te astept si cu altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *