Cum puteti explica mai usor problemele pe care le aveti cu PC-ul!
(Last Updated On: 21 iunie 2013)

Nu toti cei care folosesc un computer pot spune ca stapanesc un limbaj tehnic corespunzator domeniului IT. De aceea atunci cand intampinati o problema si trebuie sa cereti ajutorul cuiva e destul de dificil sa va faceti intelesi de cei carora va adresati. Unde mai pui ca uneori problema poate apare in mod aleatoriu si doar temporar, ingreunand astfel posibilitatile celui caruia ii cereti ajutor de a realiza cu ce se confrunta de fapt.

Cei de la Microsoft s-au gandit cred la toate aceste aspecte si au inclus incepand cu Windows 7 un program, pe numele lui Problem Steps Recorder, care va ajuta sa stocati intr-un singur fisier print-screen-uri, alaturi de informatii despre ce taste sau ce buton al mouse-ului ati folosit la un moment dat. Cu alte cuvinte, atunci cand il porniti el inregistreaza toate actiunile voatre si creeaza capturi de ecran adnotate pe care voi sa le puteti trimite celui caruia ii cereti ajutorul. In felul acesta el vede exact ce actiuni ai intreprins voi si care au fost rezultatele lor, reusind sa isi faca o parere cat mai exacta a problemei voastre. Problem Steps Recorder poate fi folosit si in sens invers, atunci cand doriti sa ajutati pe cineva si sa ii aratati cuiva cum sa procedeze intr-o anumita situatie.

1. Aveti 3 optiuni pentru a porni Problem Steps Recorder:

a) START -> CONTROL PANEL -> FIND AND FIX PROBLEMS -> GET HELP FROM FRIEND -> PROBLEM STEPS RECORDER.

Problem Steps Recorder

b) Dati click pe START si scrieti in casuta de Search: “Problem Steps Recorder” (fara ghilimele)

c) Dati click pe START si scrieti in casuta de Search: “psr” (fara ghilimele).
2. Dati click pe Start Record si din momentul acesta programul va creea capturi de ecran decate ori voi veti intreprinde vreo actiune.

Problem Steps Recorder
Problem Steps Recorder

3. Cand doriti sa opriti inregistrarea dati click pe Stop Record, moment in care veti intrebat unde doriti sa salvati arhiva si sub ce nume.

Problem Steps Recorder
Problem Steps Recorder

In acest moment nu mai aveti de facut decat sa trimiteti un mail care sa contina aceasta arhiva si cel caruia ii veti cere ajutorul va stii exact despre ce e vorba si cum poate sa va ajute.

Sa auzim doar de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.