Cum puteti testa memoria RAM!
(Last Updated On: 7 mai 2017)

Ce este memoria RAM

Memoria RAM este una din componentele de baza a unui computer care poate provoca tot felul de probleme atunci cand nu functioneaza corect. Atunci cand deschideti computerul are loc o verificare a memoriei RAM dar numai din punct de vedere al prezentei ei fizic pe placa de baza. Pentru a verifica daca intr-adevar memoria voastra RAM functioneaza corect aceasta trebuie testata in afara sistemului de operare de un program de test dedicat.

Cum testezi memoria RAM

Unul dintre cele mai folosite programe de test a memoriei RAM este MemTest86. Este un soft gratuit ce poate fi folosit cu succes atat de incepatori cat si de profesionisti cu rezultate foarte bune. Pentru inceput va trebui sa mergeti la adresa www.memtest86.com iar acolo sa accesati sectiunea download. Daca va vine mai usor dati clic pe www.memtest86.com/download. Acolo alegeti sa descarcati versiunea pentru cd bootabil accesand linkul „Image for creating boot-able CD”.De aici veti descarca o imagine pe care o veti arde pe un cd ce va deveni bootabil si pe care il veti introduce in computer pentru ca mai apoi sa dati restart la computer.

Imagine .iso Memtest86

Atunci cand computerul reporneste intrati in BIOS si setati computerul sa booteze de pe cd mai intai (daca nu stiti sa intrati in BIOS aveti aici un post care va va indruma) , salvati setarile si dati un nou restart.

Poti citi mai mult aici >>> Cum accesam BIOS-ul!

Daca ati facut totul corect pana acum la pornirea computerului programul v-a pornit automat si testul de memorie va aparea pe desktopul vostru. Veti gasi aici mai multe informatii legate de procesor si memorie RAM. Programul va rula mai multe teste pe care nu are rost sa le luam la puricat insa la sfarsit veti avea un diagnostic corect si fara dubii cu privire la memoria voastra RAM. In cazul in care programul va detecta erori veti vedea pe desktop o imagine asemanatoare celei de mai jos.

Test cu erori
Test cu erori

Sper sa va fie de folos postul de mai sus, insa in cazul in care credeti ca nu va descurcati sau vi se pare complicat apelati la un profesionist, nu de alta dar sa nu cadeti din lac in put. :))

Sa auzim doar de bine!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.