Cum puteti transforma vechiul telefon cu Android in camera web wireless!
(Last Updated On: 27 iunie 2013)

Daca aveti prin casa un telefon mai vechi care se poate conecta la internet prin wireless, cu camera video si cu sistem de operare cu android cel putin versiunea 1.6 aflati ca il puteti transfoma foarte usor intr-o camera de supraveghere wireless, pe care o puteti verifica si controla din browser. Chestia mi se pare foarte utila, pentru ca decat sa tii un telefon aruncat intr-un sertar mai bine il folosesti sa iti supraveghezi bona cat timp sta cu copiii sau iti verifici angajatii in timp ce tu esti acasa. In plus economisesti niste bani, in conditiile incare o camera de supraveghere wireless costa cateva milioane bune.

 

  1. Pentru a face ceea ce v-am spus trebuie mai intai sa porniti wireless-ul telefonului din setari si sa va conectati la reteaua wireless de acasa sau de la birou.
  2. Mergeti in Google Play si cautati aplicatia IP Webcam pe care o descarcati si instalati pe telefon.
  3. Dupa ce ati instalat aplicatia, porniti-o si mergeti la optiuni de unde alegeti Start Server.Screenshot_2013-06-27-11-31-27
  4. Veti observa ca imediat de ecranului telefonului va aparea imagine redate cu ajutorul camrei web. Tot acolo veti gasi si adresa IP pe care trebuie sa o introduceti in browser. De preferinta Chrome sau Firefox.Screenshot_2013-06-27-11-32-39
  5. Deschideti un browser si scrieti in bara de adrese adresa IP pe care ati vazut-o pe ecranului telefonului. Nu uitati sa o scrieti exact cum e acolo, adica inclusiv portul.
  6. Imedia browserul va va pune la dispozitie cateva optiuni pentru a putea vedea imaginile transmise de telefonul vostru. Eu am ales Use Browser Built-In Viewer, asa ca va sfatuiesc sa faceti la fel.

133

Acestia sunt pasii in cazul in care va aflati conectati cu PC-ul la ceeasi retea la care e conectat si telefonul. Daca insa doriti sa va conectati de oriunde altundeva, va trebui sa mergeti in optiunile routerului vostru si sa cautati optiunea Forwarding iar acolo creati un alegeti Virtual Server. In fereastra aparuta adaugati portul si adresa IP si dati Save. Mergeti la Status si retineti adresa IP din dreptul optiuni WAN.  Acum puteti o introduce in browser adresa IP urmata de portul pe care l-ati trecut in Virtual Server si veti putea vedea imagini transmise de telefonul vostru.

Sa auzim doar de bine!

3 thoughts on “Cum puteti transforma vechiul telefon cu Android in camera web wireless!”
  1. Bună ziua. Folosesc un router tplink 3G cu stik de la rds, ip-ul rămâne același sau este dinamic?
    Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.