(Last Updated On: 6 septembrie 2016)

Eroarea Cyclic Redundancy Check, este o eroare specifica in general hard-disk-urilor sau unitatilor optice. Ea poate aparea atunci cand dorim sa transferam fisiere de pe hard-disk sau CD/DVD iar hard-disk-ul are erori la citirea datelor sau aveti de-a face cu un cd/dvd care nu a fost inscriptionat corect. De asemenea Cyclic Redundancy Check mai poate aparea si din cauza problemelor generate de sursa de curent a calculatorului sau chiar a defectarii unitatii optice.

Iata cum putem remedia eroarea:

 1. Deschidem My Computer si dam click drepata pe partitia in care ne-a aparut eroarea.
 2. Alegem tab-ul Tools si acolo dam click pe butonul Check Now.
 3. Bifam ambele optiuni din noua fereastra deschisa si dam OK.

Dupa ce se termina operatiunea de verificare a hard-dik-ului, va trebuiti sa dati restart si sa verificati daca Cyclic Redundancy Check va mai apare atunci cand lucrati pe partitia care va facut probleme.

Exista si cazuri cand nu puteti rula utilitarul de verificare a erorilor hard-diskului asa cum v-am aratat mai sus. In acest caz va trebui sa o faceti din fereastra de command prompt.

 1. Urmati calea C:/Windows/system32 cautati fisierul cmd.exe, dati click dreapta si alege Run as administrator.
 2. Va apare o noua fereastra unde va trebui sa scrieti comanda „chkdsk f: /f /r (inlocuiti f cu litera partitie voastre si scrieti comanda fara ghilimele).
 3. Dupa ce a avut loc verificarea de rigoare, introduceti in aceeasi fereastra comanda „diskpart”.
 4. Va trebui sa introduceti apoi comanda „rescan”, moment in care calculatorul va verifica si va adauga daca e cazul noile partitii.
 5. Acum ar trebui sa verificati din nou daca eroarea Cyclic Redundancy Check a disparut.

Daca eroarea Cyclic Redundancy Check va mai apare si dupa aceste operatiuni e cazul sa verificati din punct de vedere hardware calulatorul vostru. Si aici ma refer in primul rand la sursa de alimentare si apoi la hard-disk-ul calculatorului.

In cazul in care eroare Cyclic Redundancy Check va apare atunci cand incercati sa copiati anumite informatii de pe un CD/DVD atunci e cazul sa verificati daca CD/DVD-ul a fost inscriptionat corect, daca suprafata acestuia nu prezinta zagarieturi si la sfarsit daca nu cumva unitatea voastra optica e defecta.

Sa auzim doar de bine!

5 thoughts on “Cum remediem eroarea Cyclic Redundancy Check!

 • 16 aprilie 2015 la 11:34
  Permalink

  Am urmat prima metoda,dar nu aveti idee cat ar putea sa dureze?

  Răspunde
  • 16 aprilie 2015 la 11:44
   Permalink

   Nu exista un timp anume, depinde in fiecare caz in parte de gravitatea situatiei. Spor!

   Răspunde
 • 11 iunie 2015 la 20:12
  Permalink

  buna ,am incercat a doua optiune cu command prompt insa imi da ca este RAW si zice nu este compatibil pentru RAW ,normal este un stick si vreau sa il formatez si nu reusesc in nici o pozitie

  Răspunde
 • 6 septembrie 2016 la 13:49
  Permalink

  Buna ziua,din pacate la mine da eroarea Cyclic Redundancy Check cand incerc sa copii de pe un DVD niste fotografii la care tin.Am crezut ca voi gasi solutia in acest articol dar in loc de solutie am gasit metoda de constatare care nu ma ajuta cu nimic sa recuperez aceste date.Din pacate nu m-a ajutat acest articol si nici urarea ”sa auzim numai de bine”.

  Răspunde
  • 6 septembrie 2016 la 23:09
   Permalink

   Buna. Din pacata o solutie miraculoasa nu exista si dupa parerea mea, nici nu vei gasi. Asa ca sincer iti spun ca imi pare rau pentru pozele tale.

   PS Sa stii ca exista lucruri mai rele decat sa ti se defecteze computerul sau sa nu poti copia niste poze, asa ca: iti doresc sa auzi doar de bine!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.