Cum rezolvam eroarea "The system cannot find the path specified"!Cum rezolvam eroarea "The system cannot find the path specified"!

The system cannot find the path specified – de ce apare?

Ieri mi-a trimis cineva un mail ca si-a reinstalat sistemul de operare, Windows XP, si dupa ce si-a reinstalat aproape toate programele, nu reusea sa isi instaleze niste programe ce tocmai le descarcase de pe internet. Primea tot timpul eroarea „The system cannot find the path specified„, orice ar fi incercat sa faca. Eroarea spune clar ca Windows-ul nu gaseste calea programului pe care utilizatorul sa il instaleze. Clar.

Prima data m-am gandit ca nu a descarcat complet programele, dupa care i-am zis sa foloseasca un alt dezarhivator. Nimic. Acelasi mesaj: „The system cannot find the path specified„. L-am pus sa verifice daca calea fisierelor temporare era setata corect. Nimic. Acelasi „The system cannot find the path specified„. Pana la urma mi-am adus aminte ca am mai patit-o si eu odata la un client care dorea cu tot dinadinsul sa aiba programe in limba romana. Drept pentru care l-am intrebat daca a instalat cumva Mozzila Firefox si daca da, in ce limba a instalat browser-ul. Raspunsul a fost asa cum ma asteptam: in limba romana.

Citeste si >>> Cum setezi pagina de start in Firefox, Chrome, Internet Explorer si Opera

Cum rezolv eroarea The system cannot find the path specified

Atunci i-am explicat ca mesajul „The system cannot find the path specified” il primeste pentru ca Windows-ul nu stie diacritice, ori Firefox-ul in limba romana descarca in mod normal toate programele intr-un folder pe care il numeste „Descărcate”. Iar atunci cand doresti sa instaleze respectivele programele el doreste sa acceseze folderul „Descărcate” care pentru el nu inseamna nimic si pe care nu stie cum sa il interpreteze. Drept pentru care iti arunca pe desktop „The system cannot find the path specified„.

Cum rezolvam eroarea „The system cannot find the path specified”!

Asa ca rezolvarea e simpla: ori redenumestie folderul cu pricina, ori seteaza Firefox-ul sa descarce in alt folder decat cel setat la instalare. Sau si mai simplu nu iti instalezi Firefox in limba romana si ai scapat de toate problemele.

Sa auzim doar de bine!

23 thoughts on “Cum remediem eroarea „The system cannot find the path specified”!”
 1. Salut.

  Multumesc frumos pentru ajutor…
  Ma innebunise mesajul ala; instalasem mamei mele pe un pc un windows xp si nu stiam ce se tot intampla. Nici drivere nu reuseam sa ii bag.

  S-a rezolvat.
  mersi inca o data…

  Bogdan.

 2. A mers, eu am decupat fisierele din descarcari si le-am lipit pe desktop, asa ca orice ati downloadat in descarcari nu trebuie sa o faceti din nou dar in alt folder ci pur si simplu mutati descarcarile 😀

  1. Poti face si asta, e adevarat. Insa nu te-as sfatui sa alegi ca dosar tinta desktopul. s-ar putea ca dupa o perioada sa nu iti mai porneasca computerul, fiindca nu mai ai spatiu pe partitia primara.

 3. salut!
  am si eu o intrebare de 100 de puncte: cum fac sa scap de aceasta eroare plus multe altele cauzate de problema pe care o descrii mai sus, dar in situatia in care la instalarea sistemului mi-am denumit userul Ò?
  multumesc!

 4. cum fac cand imi apare aceeasi problema doar cand vreau sa downloadez ceva pe torrent dar alte programe merg de exemplu downloadez un css v48 care merge downloadez alta versiune de v34 si de ori unde o downloadez imi apare mesajul ”The system cannot find the path specifield.

 5. Marius, vezi daca nu iti pune torrent-ul un „.” la finalul fisierului ( adica un punct) . sterge-l si am inteles ca o sa fie bine.

  Eu am alta problema. incerc sa bag comanda tasklist /v > „%USERPROFILE%\desktop\Process.txt” si nu imi gaseste locatia unde vreau eu sa creeze fisierul. Mentionez ca %userprofile% l-am trecut cu numele userului de la mine din PC , iar desktop-ul este pe alta partitie ( ca pe C ingreuneaza windows-ul) . De asemenea, am incercat ca in loc de desktop sa trec alt folder pre-existent cum ar fi „documents” , si tot aceeasi eroare primesc.

  🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *