Cum sa cureti folderul Temp din Windows 7
(Last Updated On: 27 iulie 2015)

Aproape toti utilizatori de PC isi fac griji in ceea ce priveste spatiu disponibil pe hard disk si incearca sa isi tina computerul cat mai curat posibil. Una din probleme o reprezinta folderul Temp, care asa cum banuiti este un folder folosit doar temporar de sistemul de operare pentru anumite operatii.

Pentru a accesa folderul Temp tastati in caseta search %temp%, apoi dati click pe folderul care va apare ca urmare a cautarii.In acest moment aveti in fata continutul folderul Temp, continut pe care il puteti sterge manual, de fiecare data cand doriti, fara a va face griji ca provocati vreo dauna computerului d-voastra.

 

Veti observa insa ca sistemul de operare nu va va lasa uneori sa curatati complet folderul Temp, el nepermitand stergerea fisierelor pe care considera ca le foloseste la momentul in care ati deschis folderul Temp. Acest fapt nu ar trebui sa o interpretati ca pe o eroare, pentru ca in felul acesta sistemul de operare isi protejeaza procesele aflate in derulare la momentul respectiv.

Totusi, pentru a nu accesa zilnic folderul Temp si sa va ocupati timpul cu curatarea lui manuala, va prezint un mic truc ce va va ajuta sa tineti curat folderul Temp, pentru ca acesta va fi curatat ori de cate ori veti deschide computerul.

Deschideti un editor de text, gen Notepad ori Wordpad si scrieti urmatoarele linii de cod:
rd %temp% /s /q
md %temp%

Acum salvati fisierul cu numele curataretemp.bat si copiati=l in folderul Startup. Ca sa ajungeti la acest folder introduceti in casuta de Search urmatoarele: %appdata\microsoft\windows\start menu\programs\startup\ .

Gata, acum de cate ori veti deschide computerul acest fisier va executa instructiunile pe care voi le-ati scris in fisier si va va curata folderul Temp.

Sa auzim doar de bine!

2 thoughts on “Cum sa cureti folderul Temp din Windows 7”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.