Tot mai des aud si ma intalnesc cu asa-numitul virus „Politia Romana”, virus care baga in sperieti utilizatorii care s-au procopsit cu el. Am avut un caz in ca omul si-a scos calculatorul din priza, a luat 300 RON din casa si s-a dus la casieria RDS, rugandu-i pe acestia sa ii ia banii si sa rezolve problema amiabil. Cei de acolo (banuiesc ca era vorba de vreo casierita) l-au trimis la Politie. Inainte de a merge la „organe” omul m-a sunat si l-am scutit de timp pierdut si momente penibile.

Virusul „Politia Romana” este un virus care nu iti afecteaza fisierele computerului, el doar blocheaza desktopul si nu poti avea acces la caculator si se bazeaza pe o vulnerabilitate Java. In unele cazuri si doar cand vorbim de sisteme de operare Windows XP am reusit sa scap de virus deschizand calculatorul in Safe Mode si oprind toate programele ce porneau odata cu sistemul de operare, pentru ca stiam ca si virusul „Politia Romana” isi lasa acolo un fisier. Dupa care am scanat calculatorul cu ajutorul unui antivirus si cam atat, totul revenea la normal.Se pare insa ca virusul a revenit ceva mai bine pus la punct si metoda de mai sus nu mai da roade. Asa ca va sfatuiesc sa urmati pasii de mai jos:

 1. Descarcati mai intai utilitarul ComboFix de aici si apoi copiati-l pe un stick. Binenteles, veti face asta pe un alt computer. Eventual apelati la un prieten. (nu uitati de berea de rigoare J ).
 2. Acum, pe calculatorul infectat, intrati mai intai in modul Safe Mode with Command Prompt. Gasiti aici cum sa faceti acest lucru.
 3. Accesati stick-ul, scriind in fereastra nou deschisa litera corespunzatoare, urmata de doua puncte, ceva de genul „d:”, dar fara ghilimele. Nu va faceti probleme daca nu nimeriti din prima litera.
 4. Rulati ComboFix de pe stick. Apasati pe rand „I Agree” si „No”. Sa nu va speriati daca dureaza prea mult.
 5. Dupa ce calculatorul se va restarta asteptati sa va apara logo-ul scanarii.
 6. Accesati pagina de aici si faceti un update la Java sau si mai bine dezactivati pluginul daca nu aveti nevoie neaparat de el.

Sper sa va descurcati, daca insa nu o faceti dati un mesaj, un email, un bip, un sms, ceva si vedem cu rezolvam problema. Numai sa nu mergeti la Politie. 🙂

Sa auzim doar de bine!

10 thoughts on “Cum sa scapi de virusul „Politia Romana”!”
 1. Si eu am avut probleme cu acest virus, am descarcat ceva fisier legal si am primit altceva decat ceea ce am vrut eu. Am incercat sa im rezolv dar tot la service am ajuns, nu stiam cum sa il fac si am incercat tot ce am prins. Recomand acest tutorial!

 2. Sper ca cei de la service nu ti-au reinstalat sistemul de operare, ci ti-au devirusat calculatorul.

 3. Din fericire, solutia propusa de tine e foarte buna si in numai 30 minute am reusit sa imi rezolv problema generata de acest virus „pacatos”.Iti multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde la telefon si pentru ajutorul pe care mi l-ai dat! Puteti cu incredere urma pasii descrisi mai sus!

 4. Salut! La mine faza este urmatoarea: nu pot accesa safe mode de nici o culoare, iar un boot de pe un live nu ma lasa sa rulez combo. Da-mi o idee

  1. Verifica in cazul in care ai tastatura multimedia sa fie dezactivata aceasta optiune. Poti incerca cu o alta tastatura. Apoi, mai poti incerca un reset de bios.

   PS Nu inteleg a doua parte, cea cu „combo”!

 5. Multumesc! a fost singurul site folositor mie in eliminarea virusului Politia Romana; am pierdut ore intregi cu alte recomandari de pe net, inclusiv alde Bitdefender si alte firme de la care ma asteptam la rezolvare sau la explicatii mai inteligibile (ca mai suntem si doctori sau avocati sau arhitecti, nu toti suntem informaticieni sa intelegem un limbaj specific).
  Inca odata multumiri!

 6. Am incercat si eu sa scap de acest virus conform indicatiilor prezentate mai sus, insa nu am reusit sa elimin din calculatorul infectat virusul.
  Rog informatii suplimentare.
  Prezint in continuare simptomele din calc. meu….la comanda safe mode with command propmpt se incarca cateva fisiere in timp ce in bara de jos apare please wait…dupa incarcarea respectiva, calculatorul nu mai ofera alta varianta, doar afiseaza… windows is shutting down…si nimic…incerc sa reiau operatia dar fara succes…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *