Cum setezi pagina de start in Firefox, Chrome, Internet Explorer si Opera
(Last Updated On: 23 mai 2013)

Sunt sigur ca multi dintre voi stiu cum se seteaza pagina de start pentru un browser, insa mai exista si utilizatori care nu cunosc pasii ce trebuiesc facuti pentru aceasta setare. M-am gandit sa scriu acest post pentru cei din urma si pentru ca nu putini dintre voi s-au intalnit cu situatia in care dintr-odata browserul vostru se deschide cu alta pagina decat cea pe care o aveati setata initial. Acest lucru se datoreaza in marea majoritate a situatilor programelor pe care le instalati si care au ca si optiuni de instalare schimbare pagiini de start. Asa ca cititi cu atentie acele conditii de utilizare si fiti atenti ce bifati atunci cand instalati un program.

1. FIREFOX In cazul in care folositi Mozzila Firefox, schimbare paginii de start e destul de simpla: accesati meniul „Tools”, de unde alegeti „Options”. In fereastra nou deschisa dati clic pe tabul „General” si acolo modificati optiunea „Home page”, introducand pagina de start cu care doriti sa se deschida browserul vostru, de exemplu: www.google.ro.
2. INTERNET EXPLORER. Daca folositi Internet Explorer, atunci sa stiti ca pasii sunt aceeasi, adica mergeti de asemenea in meniul „Tools”, de unde alegeti „Options”. Aici ca si in cazul de mai sus, scrieti adresa de start a browserului, in dreptul optiunii „Home page”. In cazul Internet Explorer, puteti seta mai multe pagini cu care sa se deschida browserul vostru. Puteti face acest lucru daca treceti paginile voastre preferate una sub alta in campul de text destinat setarii paginii de start.
3. CHROME. Pentru acest browser setare paginii de start e putina diferita. Dupa ce se da clic pe iconita „Settings”, se alege optiunea „Options”, la a carei selectare se va deschide o fereastra. Acolo va puteti adauga pagina voastra de start preferata. De asemenea tot aici puteti bifa sa vi se afiseza si butonul de „Home page”, precum si cu ce pagina sa se deschida atunci cand deschideti o noua fila.
4.OPERA. Setarea paginii de start pentru Opera nu ea nici ea foarte complicata si in general urmeaza cam aceeasi pasii ca in cazurile de mai sus. Dupa ce ati dat clic pe butonul „Meniu” din partea stanga sus a browserului, alegeti optiunea „Settings” apoi „Preferences”. In fereastra deschisa alegeti ca Opera sa se deschida de fiecare data cu pagina de start si apoi mai jos seteti pagina de start dorita.
Cu mentiunea ca in cazul celorlalte browsere setarile sunt asemenatoare cu cele prezentate mai sus, sper sa va fie de folos acest post.

 

Sa auzim doar de bine!

 

One thought on “Cum setezi pagina de start in Firefox, Chrome, Internet Explorer si Opera”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.