Cum stergem sistemele de operare nefolosite din meniul de boot!

(Actualizare: 27 mai 2013)

Se intampla ca dupa reinstalarea sistemului de operare, Windows XP, sa va apara atunci cand porniti calculatorul un meniu de unde trebuiti sa alegeti ce sitem de operare doriti sa porniti, asta desi aveti doar „un Windows” pe calculator.

 

Meniu de boot Windows
Meniu de boot Windows

Motivul pentru care va apare acest meniu este ca atunci cand ati reinstalat noul sistem de operare Windows, nu ati formatat partitia de sistem ci ati instalat peste vechiul sistem de operare. Sittuatia mai apare si atunci cand faceti o noua instalare pe o alta partitie decat cea pe care aveti instalat vechiul sistem de operare, astfel incat aveti la un moment dat doua sisteme de operare Windows pe doua partitii diferite.

Rezolvarea problemei se poate face de cunoscatori prin editarea fisierului boot.ini ce se gaseste in partitia de boot si care pentru al vedea trebuie sa setati calculatorul sa va arate fisierele ascunse. Insa pentru cei care nu stiu cum se editeaza acest fisier exista si o rezolvare foarte simpla.

Mergeti in casuta Run pe care o gasiti atunci cand dati click pe butonul START si tastati: „msconfig”, fara ghilimele.

In fereastra nou deschisa apasati apasati butonul „Check All Boot Paths”. Sistemul va verifica si va sterge din fisierul boot.ini optiunea care este in plus. Dati click pe Apply apoi pe OK si restartati calculatorul.

Ar trebui sa scapati de problema si sa nu va mai apara acel meniu. Pentru a evita astfel de probleme e bine sa scapati de Windows-ul vechi inainte de reinstalrea unuia nou.

Sa auzim doar de bine.

 

Daca stai mai mult pe Facebook, atunci da un LIKE paginii blogului si vei afla imediat ce voi publica un articol!


Daca preferi sa afli vestile pe email, atunci adauga adresa ta de email mai jos!

Comments

  1. By xulescu

    Răspunde

    • By Ionel Zlate

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.