Banuiesc ca majoritatea dintre voi cel putin odata ati dorit sa protejati anumite fisiere sau foldere aflate pe calculator. Din diferite motive, unii dintre voi si-au dorit ca acestea sa nu fie vizibile de ceilalti utilizatori ai calculatorului sau pur si simplu sa nu poata fi deschise, sa nu aiba acces nimeni in afara de voi la ele. Azi am sa va arat un program care face ambele lucruri, adica le ascunde dar le si paroleaza si face asta intr-un mod foarte elegant si simplu de manageriat.

Programul se numeste Wise Folder Hider, se instaleaza usor pe toate sistemele de operare Windows, fie ele pe 32 sau 64 de biti si nu necesita din partea voastra mari cunostinte IT. Aceste program fata de multe altele pe care le gasiti pe internet si care va pot proteja sau parola fisierele are un mare avantaj, si nume faptul ca este gratuit :).  Pasi pentru instalare sunt clasici si nu prezinta „capcane”, drept pentru care nu am sa insist deloc asupra acestui aspect.

In afara faptului ca este gratuit, mi-a placut ca poti ascunde un fisier sau un folder cu un simplu click dreapta, fara a mai fi nevoie sa deschizi programul, ca iti poate proteja stick-ul USB si ca daca iti doresti poti pune parole diferite pe fiecare fisier sau folder parolat. Eu zic ca sunt destule motive care fac acest program util si pe care ar trebui sa il aveti instalat pe calcualtor.

Dupa instalare, atunci cand il porniti pentru prima oara va trebui sa setati o parola. Va sfatuiesc sa puneti o parola care sa cuprinda inclusiv caractere speciale de genul !@$%^& si pe care totusi sa nu o uitati. Daca ati uitat-o cumva, o sa va recuperati cu greu fisierele parolate.

Dupa ce ati setat parola, e de ajuns sa trageti fisierele sau folderele pe care doriti sa le protejati in fereastra programului si apoi sa inchideti programul. Nu stiu de ce, dar mie in Windows 8 nu mi-a functionat drag&drop-ul asa ca am folosit iconitele „Hide file” si „Hide folder” pentru a parola fiserele sau folderele. De fapt au fost singurele neajunsuri, peste care am trecut usor tinand cont ca programul este gratuit. Veti observa ca fisierele voastre nu mai sunt vizibile, nici daca setezi sistemul de operare sa iti arate fisierele ascunse. Atunci cand veti dori sa le accesati e de ajuns sa deschideti programul introduceti parola setata si ele va vor sta la dispozitie.

Puteti downloada Wise Folder Hider de aici.

Sa auzim doar de bine!

One thought on “Cum va puteti parola si ascunde fisierele sau foldere simplu si elegant!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *