Facebook …. incotro ???
(Last Updated On: 21 octombrie 2012)

Citeam mai deunazi niste statistici ale cunoscutei retele de socialzare, Facebook si ma cruceam. Reteaua se lauda cu peste 500 milioane de utilizatori, ceea ce mi se pare enorm, in conditiile in care populatia Pamantului se invarte a jurul a 6,5 miliarde de locuitori. In acelasi timp Yahoo, a raportat ca in luna mai 2011 va avea peste 275 milioane de utilizatori.

Dar ca sa revenim la Facebook, statisticile spun ca peste 50% dintre utilizatorii retelei, se logheaza cel putin odata pe zi, iar numarul mediu de prieteni al unui utilizator pe Facebook este de 130. De asemenea, lunar se dicuta peste 700 bilioane de minute. Enorm. Sper ca cei de la Facebook nu au pierdut simtul valorilor cand au facut aceste raportari.

Ca sa continui ar trebui sa  stiti ca pe Facebook interactioneaza cu utilizatorii peste 900 milioane de obiecte, fie ele pagini de internet al utilizatorilor, evenimente, grupuri, etc. Facebook-ul nostru cel de toate zilele este valabil in peste 70 de limbi si zilnic peste 300.000 de useri folosesc optinunea „Translate” pentru a putea folosi reteaua de socializare. Bineinteles ca cea mai mare felie de utilizatori o ocupa cei din SUA, undeva in jurul a 30%, ceea ce mi se pare normal pana la urma, deoarece proiectul Facebook a fost creat de unul de-al lor, Mark Zuckerberg.

Ca tot veni vorba de Mark, nu stiu cati dintre voi stiu, insa se pare ca Zuckerberg nu e unicul creeator al Facebook, el fiind acuzat de 3 colegi de la Harvard ca le-ar fi furat ideea. E vorba de doi gemeni Cameron si Tyler Winklevosssi plus colegul de camera a lui Mark, Divya Narendra. Cei patru trebuiau initial sa realizeze o retea de socializare pentru campusul universitar al Universitatii Harvard, insa Mark Zuckerberg a vazut ceva mai departe decat colegii sai si dupa ce a intarziat pe cat posibil proiectul comun, a lansat ceea ce acum fascineaza milioane de oameni, Facebook. Un tribunal din SUA a acordat deja celor trei despagubiri in valoare de 117,5 milioane, sub forma de actiuni Facebook. Se pare insaca lupta va continua. Treaba lor … :).

Acum, cum e si normal ne intrebam cu totii pana unde se va dezvolta aceasta retea ??? Deja prin SUA, exista zvonuri ca dezvoltarea retelei nu poate face fata cu valoarea la care este estimata. Angajatii lui Zuckerberg nu comenteaza nimic despre aceasta posibiliatate si isi vad in continuare de treaba. Totusi ramane intrebare: FACEBOOK …. INCOTRO ???

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.