Google Maps pe cale de disparitie?

(Actualizare: 19 aprilie 2011)

Google Maps, serviciul de cartografiere a renumitei companii, este pe cale sa fie supus unor „actiuni de natura administrativa”, in China, acolo unde Google nu a obtinut inca licenta pentru acest serviciu. Mai mult conform surselor din China, marea companie nici nu a solicitat inca aceasta licenta.
China incearca astfel sa limiteze accesul ilegal la serviciul de cartografiere online, deoarece sustin ca acest serviciu are capacitati de a dezvalui informatii „sensibile ori confidentiale”. De aproape un an de zile in China este nevoie sa obtii o licenta pentru a putea dezvolta acest serviciu, existand deja companii care au si obtinut licenta in cauze.
Acum, ca exista un precedent, nu mare ne-ar fi mirare ca mai toate guvernele sa se gandeasca sa scoata niste bani de pe urma colosului Google, lucru care pana la urma nu mi se pare deloc exagerat. Acum sa vedem ce face compania: ori plateste si ne vom bucura in continuare de serviciile dumnealor de cartografiere online ori lasa balta proiectul. Vom trai si vom vedea.

Sa auzim doar de bine!

Daca stai mai mult pe Facebook, atunci da un LIKE paginii blogului si vei afla imediat ce voi publica un articol!


Daca preferi sa afli vestile pe email, atunci adauga adresa ta de email mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.