Google va lansa un nou sistem de operare: Chrome OS

(Last Updated On: 25 mai 2011)

Se pare ca in luna iunie cei de la Google vor lansa pe piata noul sistem de operare, Chrome OS. Conform unuia dintre fondatorii Google, deja majoritatea angajatilor companiei folosesc noul sistem de operare. Sistemul de operare va fi construit pe Linux, nu va avea nicio legatura cu sistemul de operare Google Android realizat pentru telefoane, in schimb va avea legatura cu Google Chrome, care dupa ce a ajuns sa se bata cu succes pentru primele locuri in topul browserele, acum va fi baza de la care se pleaca pentru constructia noului sistem de operare.

Noul sistem de operare, Chrome OS, va fi un proiect open source si sigur va naste mari controverse pentru ca pe acest sistem de operare nu vor putea fi rulate programe standard, ci aplicatii web. Astfel, Chrome OS se va adresa in general utilizatorilor care stau foarte mult timp conectati la internet si va avea ca principale caracteristici viteza, securitatea si simplitatea.

Asa cum am spus sistemul de operare va fi „populat” cu aplicatii online independente ceea ce, dupa parerea mea, va fi un mare dezavantaj, pentru ca romanii au parte de servicii de internet nu foarte bune (ca sa fiu politicos). Un alt mare dezavantaj este ca performanÅ£ele serviciilor online sunt limitate de tehnologiile pe baza cărora sunt construite. Sunt lente ÅŸi greoaie – în fond informaÅ£iile vin de pe un server aflat de cele mai multe ori pe alt continent. Unde mai pui că pentru multe programe de calculator nu există ÅŸi nu vor exista prea curând alternative.

Ca si concluzie prevad ca noul Chrome OS va fi pentru inceput o mare curiozitate si va sfarsi in a fi folosit doar de firmele care nu vor sa plateasca pentru licenta sau de dusmanii Windows-ului. Sa nu uitam insa ca si aparitia Windows-ului a fost considerat la incepu o curiozitate. Vom trai si vom vedea.

Sa auzim doar de bine!

One thought on “Google va lansa un nou sistem de operare: Chrome OS

  • 27 mai 2011 la 14:28
    Permalink

    Am citit ca Google Chrome OS are mai multe caracteristici, precum cea de editare foto si nu necesita foarte multe resurse ale calculatorului.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.