Google va penaliza site-urile care nu sunt optimizate pentru smartphone!
(Last Updated On: 14 iunie 2013)

Se pare ca cei de la Google s-au hotarat sa ia problema in dinti si au publicat un material pe Webmaster Central Blog in care ne anunta ca pe viitor update-ul de page rank va tine cont si de faptul daca site-ul este sau nu optimizat pentru smartphone. Si nu oricum.

Mesterii de la Google ne fac si cateva recomandari, pe care va las pe voi sa le cititi in amanunt, insa cea mai importanta este aceea ca ei recomanda ca pentru site-ul optimizat pentru smarphone sa folosit un URL separat. De ce? Pentru ca de multe ori utilizatori de smartphone sunt redirectati in mod gresit spre o singura pagina indiferent ce tag ar folosi pentru un site. Am testat pe smartphone-ul meu si cam au dreptate.

1

 Imi place ca tonul este unul prietenos si de frate mai mare, ne arata cam unde gresim si de ce nu raman utilizatorii de smartphone-uri pe site-ul nostru, dar in realitate Google ne cam arata batul. Adica ei se chinuie sa arunce pe piata atatea modele de smartphone cu tot felul de facilitati si sa nu poata baietii sa acceseze si ei un site acolo? Nu se poate. 🙂

Lasand gluma la o parte pana la urma e un lucru normal pe care il cer cei de la Google tinand cont ce amploare a luat in ziua de azi piata de smarthone-uri. Si pana la urma e si interesul nostru, al celor ce detinem un site sa ne pregatim pentru astfel de vizitatori, carora sa le usuram browsing-ul pe al nostru site. Va invit sa vizitati blog cu pricina si  … sa trecem la treaba!

 Sa auzim doar de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.