(Last Updated On: 19 aprilie 2011)

Mai toti avem prin casa cate un webcam. Au aparut pe piata acum cativa ani si de atunci ne fac probleme. Ba nu redau o imagine de calitate, ba nu filmeaza, ba nu functioneaza microfonul.

Insa cea mai mare problema o ridica atunci cand trebuie instalate. Asta pentru ca ne-am obisnuit ca sistemul nostru de operare, sa ne ofere suport pentru noile dispozitive prin serviciul „plug and play”. Ce inseamna asta? Atunci cand conectam la PC un nou dispozitiv (gen mouse, tastatura), sistemul de operare cauta si foloseste un driver generic ce este compatibil cu noul nostru dispozitiv. Nimic rau pana aici.

Instalarea webcamurilor este diferita. Orice astfel de dispozitiv este in general insotit de un cd pe care se gaseste driverul de instalare, iar in cazul in care nu il aveti mergeti pe internet pe site-ul producatorului si descarcati driverul, in functie de modelul webcamului vostru. Dupa ce sunteti sigur ca sunteti in posesia driverului corect,incepeti instalarea acestuia fara insa a conecta webcamul la PC. E foarte important ca webcamul sa nu fie conectat la PC, deoarece in general, acest fapt genereaza erori neasteptate ce duc la o instalare gresita a webcamului. Abia dupa instalare driverului (sau in cazul in care vi se cere in mod expres) conectati camera la PC si  …. cam atat.

Sa auzim doar de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.