Insulta pe Facebook sau Twitter se pedepseste cu inchisoarea!

(Last Updated On: 3 iulie 2013)

V-am facut curiosi? Ma bucur. Asta pentru ca internetul este in mod sigur mediul in care aproape orice iti este permis in materie de limbaj. Adica ai chef sa il injuri pe seful tau? Nimic mai simplu, intri pe Facebook si ii tragi o injuratura de iti lasa gura apa. Vrei sa te razbuni pe fosta ta prietena? Usor, intri pe twitter si lansezi niste zvonuri si … tarife. Nu te opreste nimeni sa fii trivial sau vulgar.

Tocmai din aceasta cauza parlamentarii din insula Grenada s-au gandit ei asa un pic si au promovat o lege in care injuriile si limbajul vulgar sunt aspru pedepsite. Si cand zic aspru nu sunt deloc exagerat, pentru ca poti primi o amenda de pana la 37 000 de dolari sau daca ai fost ceva mai acid poti sa te duci pana la 3 ani la puscarie.

Ei acum sa vad eu cine isi mai permite sa zica despre fosta lui amica ca e curva sau sa il injure pe vecinul care i-a ocupat locul de parcare. Va dati seama ce fel arata discutiile pe Facebook sau pe Twitter intre locuitorii Grenadei? Numai lapte si miere iese din gura lor (a se citi tastatura).

Acum lasand gluma la o parte, habar nu am daca e buna sau nu aceasta lege, daca incalca sau nu dreptul la libera exprimare dar trebuie sa admitem ca de multe ori limbajul pe retelele de socializare depaseste cu mult limita bunului simt si a celor 7 ani de acasa. Nu stiu daca trebuie data neaparat o lege in ceea ce priveste limbajul vulgar, dar ar trebui sa existe o limitare si un mod de a pedepsi un astfel de limbaj.

Sa auzim doar de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.