Bine v-am regasit. Din motive cu totul obiective am lasat blog-ul de izbeliste desi vad ceva vizitatori tot s-au mai ratacit pe aici. Dar acum gata m-am intors si cum zilele astea toata lumea a auzit si a comentat mult mediatizata lansarea a laudatului iPhone 5, nu vad noi de ce nu am comenta putin pe aici.

Am sa incep cu o gluma pe care am auzit-o la radio zilele astea: cica in scolile din Bucuresti s-a introdus ca in lista rechizitelor obligatorii si iPhone 5. Buna asta. Device-ul cu pricina a venit in sfarsit dupe ce Apple a cam scaldat-o incercand sa ne bage pe gat 4S-ul.

De data asta au venit insa cu ceva ce merita atentia si spun asta pentru ca dupa ce am urmarit clipul de prezentare am ramas impresionat. Primul lucru care mi-a placut a fost viteza cu care se misca „scula” si asta o datoreaza in mare parte noului procesor A6 dar si a memoriei care a fost upgradata de la 512 MB la 1 GB. Si asta se vede.

Introducerea tehnologiei LTE era de asteptat deoarece mai toti operatori de telefonie vor face in curand trecerea de la tehnologia 3G la 4G. Ori tehnologia LTE este suportul care va sta la baza noilor viteze. Principalele avantaje vor fi micsorarea latentei de transfer in cazul pachetelor mici precum si viteza de download marita pana undeva in jurul a 300 Mbit/s.

Mi-a placut iar mult ca s-au gandit sa modifice camera frontala astfel ca acum poti avea video-call-uri in conditii mult mai bune. In plus acum poti face fotografii in mod panorama ceea ce mi se pare un mare pas inainte. Cati dintre noi nu am fost pe varful vreunui munte si am fi vrut sa fotografiem o astfel de panorama. Ei uite ca acum se poate.
Daca mai pui la socoteala si faptul ca in timp ce device-ul filmeaza la rezolutie full HD si in acelasi timp poate salva si instantanee, atunci se poate spune ca la acest capitol ar fi greu sa fim nemultumiti.

La lucruri bune as putea sa mai trec faptul ca au marit display-ul, acesta avand acum 4 inch, la fel cum as putea adauga aici si faptul ca l-au facut ceva mai usor si mai subtire. Aici nu am fost dat pe spate pentru ca mi s-a parut normal sa isi dea interesul sa il faca mai slim, asta pentru ca nu toti purtam posete pe umar. :).

Binenteles ca am gasit si chestii care nu mi-au placut si as pune aici in fruntea listei bateria cu care vine dotat smartphone-ul, deoarece aici nu am facut prea multe imbunatatiri si tot trebuie sa umbli cu incarcatorul dupa tine. Care, apropo, are altfel de mufa decat cele cu care ne obisnuisem pana acum, ca sa bage in ceata total.

Una peste alta mi s-a parut, de data asta, un pas inainte si daca unii au crezut ca odata cu disparitia lui Steve Jobs, iPhone-ul macar va stagna, se pare ca s-au inselat.

Sa uazim doar de bine!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *