Noul Internet Explorer nu va mai functiona pe Windows XP!

(Last Updated On: 26 aprilie 2011)

Acum ceva timp am scris despre imbunatatirile pe care le-a primit Mozilla Firefox odata cu lansarea versiunii 4.0, asa ca acum mi se pare corect sa scriu cateva cuvinte si despre principalul sau rival, Internet Explorer.

In cazul in care nu ati aflat acesta, si anume Internet Explorer, a ajuns la varianta 10, care inca nu are o versiune stabila, fiind insa oferita pentru test de cei de la Microsoft. Pentru cei curiosi o puteti descarca de aici. Varianta oficiala si stabila pe care cei de la Microsoft o pun la dispozitie pentru download este Internet Explorer 9, insa mare atentie, niciuna dintre cele doua variante nu ruleaza pe Windows XP. Ba mai mult, se pare ca versiunea 10 nu va rula nici macar pe Windows Vista.

Asta este inca o lovitura data de cei de la Microsoft utilizatorilor celui mai raspandit sistem de operare, dupa ce la inceputul anului 2010 au retras orice suport pentru XP. Explicatia data de baietii lui Bill Gates este ca un browser bun nu poate rula decat pe un sistem de operare foarte bun si ei nu prea ar vrea sa se compromita. Asta nu ca nu ar mai fi facut-o. In acest fel Microsoft ne mai da un branci catre noul lor sistem de operare Windows 7 si automat catre achizitionare de alte licente, pentru ca de fapt despre asta e vorba. Money talk, adica cam cu ar spune romanul, „banii vorbesc”.

Ca si noutati va pot spune ca Internet Explorer apare mult mai simplificat, bara de adrese putand fi folosita acum si pentru cautari. Si aici au adus o imbunatatire, in sensul in care daca doresti sa-ti protejezi cautarile sau site-urile pe care le-ai vizitat, o poti face foarte usor. De asemenea au introdus si un manager nou pentru descarcari, care te tine la curent cu etapa in care se afla fiecare descarcare si care te anunta atunci cand un program malware incearca sa iti penetreze sistemul de securitate. Lucru cu mai multe taburi a fost imbunatatit, astfel, ele pot fi desprinse si se poate lucra individual, se pot muta sau se pot vizualiza panoramic.

Una peste alta, noul Internet Explorer, care intre noi fie vorba e deja vechi deoarece asa cum v-am spus se lucreaza la versiunea 10, arata mai bine si se misca mai bine decat predecesorul lui. Ramane acum sa fie testate performantele lui cu cele ale compettitorilor Firefox, Opera si mai ales Chrome.

Sa auzim doar de bine!

 

One thought on “Noul Internet Explorer nu va mai functiona pe Windows XP!

  • 20 mai 2011 la 17:18
    Permalink

    Am folosit si eu mai demult Internet Explorer, insa acum folosesc alte browsere, in special Google Chrome.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.