Azi dimineata CNET a publicat un articol in care se arata NSA, adica National Security Agency a recunoscut ca asculta telefoanele cetatenilor americani fara a avea mandat pentru aceste operatiuni. Mai mult, se pare ca cei de la NSA si-au extins operatiunile de ascultare si verificare si asupra e-mail-urilor si a mesajelor text. Si asta, repet, fara a avea nevoie de un mandat de la judecator sau alta instanta, ci doar la sugestia unui analist care apreciaza daca este sau nu nevoie sa aiba loc o astfel de supraveghere.

NSA a recunoscut ca asculta telefonele americanilor, fara mandat!!!

Recunosc ca e o stire din acelea despre care ai o banuiala, dar iti doresti foarte mult sa te fi inselat. Cam banuiam ca exista agentii in lume care pot face astfel de operatiuni de supraveghere ocolind legea, dar cu totii speram sa ne inselam si sa traim cu impresia ca de cate ori ii povestim prientenului nostru ca am iesit cu colega de munca la o cafea, nu  exista un nene acolo cu castile pe urechi care ar putea folosi informatia in scopuri personale.

In alta ordine de idei, devine penibila problema pe care si-o pun unii la noi, atunci cand apar stenogramele convorbirilor dintre doi oameni, cand exista tehnologie cu ajutorul careia se poate asculta orice convorbire telefonica, indiferent de locul de unde se initiaza apelul si oricare ar fi destinatarul. Asa ca va sfatuiesc sa folositi telefonul doar in cazul in care vreti sa va impartasiti ceva retete culinare sau cine stie ce impresii despre meciul de fotbal de aseara.

Sa auzim doar de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *