O modalitate simpla de a inchide calculatorul in Windows 8!

(Last Updated On: 22 iunie 2013)

De ceva timp v-am spus ca mi-am instalat Windows 8 pe laptop si tot stric si repar la el sa vedem ce si de ce functioneaza. ­čÖé Pana acum nu am prea multe ai reprosa, desi am sa fac odata o lista cu cateva chestii care m-au deranjat. M-am obisnuit cu interfata, cu modul de administrare a programelor cu mai tot ce s-a schimbat fata de celelalte sisteme de operare, dar cu un lucru nu ma inteleg de nicio culoare.

 E vorba de inchisul laptopului. Imi creste barba pana inchid Windows 8. Intai trebui sa accesezi Charms Bar, apoi sa dai click pe power si la sfarsit alege din lista optiune shutdown. Tot astfel trebuie sa procedezi si daca vrei sa dai restart la PC.

Asa ca m-am gandit putin, nu mult si am gasit o solutie convenabila, pe care o foloseam inca de la Windows XP. Care solutie e simpla si usor de implementat si consta in realizarea un shortcut care sa iti inchida instantaneu calculatorul. Pentru aceasta va trebui sa urmati pasi.

  1. Click dreapta pe desktop.
  2. Alegeti din meniul contextual New -> Shortcut.
  3. In fereastra nou deschisa scrieti ÔÇ×shortcut /pÔÇŁ.
  4. In urmatoarea fereastra dati o denumire shortcut-ului.
  5. Dati click pe OK.
  6. Dupa ce va apare shortcut-ul, dati click dreapta si alegeti Pin to Start, moment in care veti avea acest shortcu si in interfata Metro a sistemului de operare.

 Sa auzim doar de bine!

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.