(Last Updated On: 14 iunie 2013)

Am trecut la sistemul de operare Windows 8. Da am facut-o si pe asta. Unii vor zice ca m-am miscat incet, altii ma vor intreba de ce am facut-o. Primilor le voi spune ca nu am avut chef sa fiu un cobai pentru cei de la Microsoft, iar celor din a doua categorie am sa le raspund ca eram foarte curios. Asa ca de azi inainte am sa incerc sa va tin la curent cu ce si cum puteti face cu ultimul sistem de operare de la Microsoft.

O sa va spun de la bun inceput ca cel putin la nivel de interfata veti fi la inceput putin in ceata deoarece veti fi intampinati de un ecran frumos colorat cu o multime de mici ferestre colorate si ele, insa fara binecunoscutul buton de START. Aceasta este ceea ce se numeste interafata Metro, cea care este de fapt pilonul principal al noul Windows 8. Aici veti gasi programele voastre, diferite features dar fotografiile, filmarile si muzica voastra. Binenteles ca totul poate fi personalizat.

Interfata Metro – Windows 8

Veti observa ca nu veti avea nici taskbar asa cum erati obisnuiti pana acum, bara fiind inlocuita de o noua bara pe numele ei Charms care va aparea in dreapta desktopului atunci cand va veti duce cu mouse-ul in unul din colturile din dreapta a ecranului. Aici aveti posibilitatea sa faceti cautari personalizate, sa vedeti ce dispozitive aveti conectate la comaputerul vostru si cel mai important de zizi inchideti calculatorul. 🙂

Sincer sa fiu, la inceput am stat si m-am uitat la laptop si m-am intrebat „ce m-am mancat pe mine in %$#%% sa trec la Windows 8?”. Am pierdut ceva timp pana sa descoper cum scap de tabloul frumos ce mi se infatisa in fata ochilor, dar odata ce am facut acest prim pas totul parca a inceput sa se lumineze. Pentru ca acest sistem de operare este un Windows 7 mai stilizat si cu mai multe optiuni.

Asa ca incepand de azi voi include printre tutoriale si review-uri si chestii din Windows 8, astfel incat cei care aveti un astfel de sistem de operare sa va descurcati mai usor cu el, iar cei care nu il aveti inca sa stiti la ce va puteti astepta.

Sa auzim doar de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.